Totul despre Copa America, competiţie care începe la noapte în Chile. Argentina lui Messi este marea favorită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

La noapte începe Copa America, cea mai veche competiţie a lumii, iar Argentina este marea favorită la câştigarea trofeului.

Prima ediţiei a Copa America, campionatul Americii de Sud, echivalentul Europenelor de la noi, a avut loc în 1916 şi de aceea competiţia este cea mai veche din lume. Ea a fost câştigată de Uruguay, echipă care de-a lungul istoriei avea să-şi adjudece trofeul de 15 ori,  recordul competiţiei.
Uruguayul, care este şi campioana en-titre, are un titlu în plus faţă de Argentina, dar “pumele” speră să recupereze diferenţa la acest turneu final, bazându-se pe forma deosebită a lui Messi şi pe foamea lui de trofee. Dacă în Europa, Leo s-a încărcat de trofee, cu Barcelona, la nivel de naţională, rubrica lui conţine doar un titlu olimpic, adjudecat în 2008, la Beijing.
Argentina este socotită marea favorită a turneului final, dar nu e deloc de neglijat echipa statului Chile, care din postura de gazdă, va încerca să câştige pentru prima dată trofeul. Chile are o echipă foarte bună, care a fost eliminată greu de Brazilia la Mondialul de anul trecut, şi va avea de partea ei un public fanatic.
Marele absent al competiţiei este Luis Suarez, încă suspendat la nivel internaţional de FIFA, după ce l-a muşcat anul trecut pe Chiellini. Uruguayul trebuie să-şi reconstruiască atacul deoarece din tridentul Suarez - Forlan – Cavani a rămas doar ultimul, pentru golgheterul echipei s-a retras de la naţioală.
La competiţia care va fi transmisă în România exclusiv şi în direct la Digisport, este de urmărit şi evoluţia Braziliei, la prima competiţie de după dezastrul de la Mondiale. Noul antrenor, Carlos Dunga, aflat la al doilea mandate, a schimbat echipa din temelii, dar în lotul “selecao” se regăsesc acum prea puţine nume cu strălucire.  

  Loturile complete ale echipelor de la Copa America

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite