Thriller la Sala Polivalentă: România se pregăteşte de un meci pe muchie de cuţit cu Belgia, dar a făcut o alegere ciudată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 11 şi 12 februarie, tricolorele vor disputa cinci partide de mare miză la Bucureşti. Din lotul convocat de Ilie Năstase lipseşte însă o jucătoare care putea să aibă o contribuţie importantă la dublu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a adoptat un discurs similar cu cel al lui Ilie Năstase, fiind de părere că sunt şanse mari ca România – Belgia să se decidă după ultimul meci, cel de dublu. 

„Fetele sunt motivate şi determinate să obţină această victorie. Va fi un meci extrem de greu şi echilibrat, de aceea, consider că trebuie să fim pregătiţi şi pentru meciul de dublu. Sunt sigur însă că Monica Niculescu şi, probabil, Irina Begu vor avea adversare pe măsură. Practic, componenţa celor două echipe e, oarecum, asemănătoare, în sensul că principalele trei jucătoare de la cele două reprezentative sunt între locurile 20 şi 70 în clasamentul WTA“, a explicat Cosac.

România n-are amintiri plăcute de la ultimul meci decisiv de dublu, pierzând întâlnirea cu Cehia (2-3), după o confruntare în care Mitu şi Olaru au cedat dramatic.

Iar acum neincluderea Ralucăi Olaru în echipa de Fed Cup e o decizie ciudată. Vorbim de a doua cel mai bine clasată româncă în ierarhia mondială de dublu, locul 64. Convocarea lui Olaru, în locul lui Ţig, ar fi însemnat că România poate alinia o pereche mai bună la dublu, Olaru – Niculescu, decât cea pe care, probabil, se va miza acum, Niculescu – Begu.

Componenţa loturilor

*România – Begu (29 WTA, 125 la dublu), Niculescu (36 WTA, 19 la dublu), Cârstea (62 WTA), Ţig (106 WTA)

*Belgia – Wickmayer (60 WTA), Flipkens (74 WTA, 85 la dublu), Mertens (83 WTA, 91 la dublu), Zanevska (123 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite