FOTO VIDEO Chelsea-Steaua 1-0. Roş-albaştrii îşi încheie aventura europeană fără nicio victorie. Record negativ pentru stelişti în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a pierdut meciul cu Chelsea din ultima etapă a Ligii Campionilor mult mai clar decât o arată scorul. Elocvent pentru modul cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren a fost raportul cornerelor, 14-1 în favoarea londonezilor.

Steaua n-a rupt gura târgului nici în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, având o evoluţie ştearsă cu Chelsea, la Londra. Băieţii lui Reghecampf se pot lăuda cu o singură ocazie mare contra trupei lui Mourinho, ratată de Gabi Iancu în prima repriză (13), în rest albaştrii fiind la timona jocului.

Demba Ba a deschis scorul (10) cu ajutorul lui Georgievski. Iniţial, fundaşul macedonean al Stelei a fost considerat marcator al golului, dar ulterior reluările au demonstrat că atacantul de culoare al gazdelor a fost cel care a trimis mingea în plasa porţii lui Tătăruşanu.

Deşi Chelsea a dominat copios pe tot parcursul celor 90 de minute, nu a mai reuşit să mai puncteze până la final. Tătăruşanu a fost unul din oamenii providenţiali ai steliştilor, salvând câteva mingi foarte dificile. Raportul de forţe din teren a fost demonstrat şi de statistici. Astfel, după 90 de minute, Chelsea avea 14 cornere în dreptul ei, iar Steaua unul singur. Totodată, englezii au câştigat zdrobitor şi capitolul posesie, cu 64%.

Steaua a terminat fără victorie acest sezon european de Liga Campionilor şi trebuie să mai aştepte cel puţin un an pentru a obţine primul succes, după o pauză de şase ani (ultimul a fost în 2007, contra lui Dinamo Kiev). Trupa lui Reghecampf a bifat un record negativ la finalul meciului cu Chelsea: a devenit echipa cu cele mai multe partide fără victorie în Ligă.

VIDEO Chelsea - Steaua


Min. 90+4 Final de meci: Chelsea-Steaua 1-0.

Min. 90+1 Chipciu trage de la 25 de metri, pe centrul porţii, Schwarzer reţine fără probleme.

Min. 87 Demba Ba înscrie, dar golul este anulat de arbitri pe motiv de offisde.

Min. 80 Meciul a scăzut în intensitate.

Min. 73 Fază cursivă de atac a Stelei, încheiată cu şutul la colţul scurt al lui Piovaccari, prins de Schwarzer.

Min. 70 Ocazii în cascadă pentru Chelea; Hazard trimite cu capul peste poartă, după o centrare a lui Schurrle.

Statistica UEFA îl creditează pe Demba Ba ca marcator al golului lui Chelsea. Georgievski scapă de ruşinea de a-şi fi marcat două autogoluri în meciurile pe care Steaua le-a jucat în acest sezon trupa lui Mourinho.

Min. 60 Pintilii trage cu exteriorul din afara careului londonez, mingea se duce mult pe lângă.

Min. 53 Ocazie uriaşă pentru Chelsea: Demba Ba este găsit cu o centrare singur în careul advers şi, din 5 metri, trimite inexplicabil peste poarta lui Tătăruşanu.

Min. 48 Meciul e întrerupt minute bune din cauza accidentării lui Georgievski, după un duel aprig cu Ashley Cole.

Min. 46 Începe repriza secundă.

Înainte de startul părţii a doua, Dan Petrescu, fost fundaş la Chelsea, este ovaţionat la scenă deschisă de suporterii londonezi.


Min. 45 Final de primă repriză. Gazdele au controlat autoritar prima parte, în care cel mai bun om al Stelei a fost Tătăruşanu.

Min. 38 Demba Ba încearcă o foarfecă, dar Tătăruşanu îi suflă mingea în ultimul moment atacantului de culoare al lui Chelsea.

Min. 36 Kapetanos trage de la distanţă, dar trimite mult pe lângă poartă.

Min. 27 Tătăruşanu are o intervenţie salvatoare la mingea trimisă cu capul de Ivanovici.

Min. 26 Ritmul e dictat în continuare de Chelsea, care domină copios. Londonezii au o posesie de 71% după primele 25 de minute.

Min. 13 Ocazie uriaşă pentru Steaua: Stanciu îl lansează cu o pasă în adâncime pe Iancu, dar mingea trimisă de acesta se duce la o palmă de bara laterală a porţii gazdă.

Min. 10 GOL Chelsea: Georgiesvki, jenat de Demba Ba, trimite balonul în plasa propriei porţi; 1-0 pentru londonezi. Macedoneanul a marcat şi în meciul tur dintre cele două echipe, la Bucureşti, dar tot în poarta lui Tătăruşanu.

Min. 9 Ploaie de cornere la poarta Stelei.

Min. 4 Oscar trage de la distanţă, mingea se duce pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

Min. 1 A început partida.


Chelsea: Schwarzer - Ivanovic, Luiz, Terry, A. Cole - Lampard, Obi Mikel - Willian, Oscar, Hazard - D. Ba. Antrenor: Jose Mourinho.
Rezerve: Cech, Cahill, Ramires, De Brunye, Torres, Juan Mata, Schurrle. 

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Pintilii - Chipciu, Stanciu, Iancu, Pârvulescu - Kapetanos. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve: Niţă, Varela, Prepeliţă, Cristea, Neagu, Tatu, Piovaccari.

Steaua caută la Londra o victorie aşteptată de aproape şase ani în Liga Campionilor. De la succesul obţinut în 2007 la Kiev, cu Dinamo, roş-albaştrii n-au mai cunoscut gustul victoriei în cea mai tare competiţie inter-cluburi din lume. De partea cealaltă, britanicii trebuie să câştige meciul cu Steaua pentru a câştiga grupa E şi a evita un adversar puternic în optimile de finală.

CITIŢI ŞI:

Barcelona a reuşit scorul serii în Liga Campionilor. Rezultatele şi echipele calificate în optimile de finală

Care e cea mai tare echipă din ţară: Iordănescu şi Petrescu se contrazic în analiza dublei Steaua – Astra

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite