Soluţia pentru insolvenţa Rapidului: economie de banane şi apă pentru copiii de mingi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia financiară a clubului Rapid este în aceeaşi zonă a insolvenţei, singurele lucruri care surprind fiind soluţiile la care recurg oficialii clubului.

Meciul din etapa cu numărul XXIV disputat de Rapid contra celor de la Pandurii Târgu-Jiu (2-0) a fost prilejul unui moment neobişnuit. Potrivit „Prosport“, protagonistul episodului a fost Ioan Tăban, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Rapid, care a vrut să limiteze numărul copiilor de mingi de la marginea terenului, astfel încât să fie patru în loc de 12. Prin acest gest, singura economie, de altfel infimă, ar fi fost de mâncare şi băutură pentru patru oameni.

„Sprijinul există, suporterii se apropie, ataşamentul se vede clar, înţelegerea e imensă“

Unul dintre liderii galeriei giuleştenilor a confirmat ştirea pentru „Adevărul“: „E adevărat, acest lucru s-a întâmplat. Nu ne deranjează atât de mult restanţele salariale pe care le are clubul, cât lipsa de implicare a conducerii. Copiii care joacă acum la Rapid au nevoie de motivaţie, să capete experienţe şi să se omongenizeze lotul, însă conducerea nu vine în ajutorul lor. 

Sprijinul există, suporterii se apropie, ataşamentul se vede clar, înţelegerea e imensă şi totuşi nu se face nimic concret să depăşim această situaţie critică. Se merge până într-acolo încât s-a pus problema de ce să avem şerveţele la băi, dacă avem uscătoare?! Mai lipseşte să trimită fotbaliştii în deplasări cu maşinile personale şi pe propriile cheltuieli de drum, cu cazarea plătită tot de ei şi cu un singur rând de tricouri pentru meciuri“.

„Cred că se vrea ca suporterii să joace la Bistriţa, doar plătim deplasarea şi nu vrem prime“

Contactat de „Adevărul“, preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Dan Teodorescu, a comentat într-o notă ironică situaţia giuleştenilor: „Indiferenţa cu care tratează conducerea situaţia de la echipă mă face să cred că la Bistriţa (n.r. următorul meci al giuleştenilor) se doreşte să evoluăm noi, suporterii, având în vedere că ne plătim singuri deplasarea şi nu cerem prime“.

Ultima perioadă a fost marcată de grevele jucătorilor rapidişti, nemulţumiţi de lipsa veniturilor şi revoltaţi că au pierdut 90% din restanţele salariale pe care le aveau înainte ca echipa să intre în insolvenţă. Răspunsul lui George Copos a fost unul simplu, acesta arătându-le jucătorilor contractele lor, care nu sunt justificate de performanţele sportive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite