Simona Halep vs. Caroline Wozniacki, în semifinalele de la Dubai. Românca, ironizată de o fostă jucătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep vs. Caroline Wozniacki FOTO Mediafax
Simona Halep vs. Caroline Wozniacki FOTO Mediafax

Simona Halep (4 WTA) îşi joacă şansa de a se califica în ultimul act al turneului de la Dubai, cu daneza Caroline Wozniacki (5 WTA), într-un meci programat vineri, nu mai devreme de ora 17.00.

Simona Halep şi Caroline Wozniacki au mai fost adversare de două ori, bilanţul întâlnirilor fiind 1-1. Daneza, fost număr 1 mondial, a învins în optimile de finală de la Dubai, ediţia 2012 (6-2, 6-3), iar românca şi-a adjudecat meciul în semifinalele de la New Haven, în 2013 (6-2, 7-5).
În cealaltă semifinală se vor duela jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (24 WTA) şi cehoaica Karolína Plíšková (18 WTA), începând cu ora 15.00.

Ironizată şi lăudată de aceeaşi persoană

Românca a fost ironizată de o fostă jucătoare de tenis, britanica Samantha Smith, al cărei palmares nu deţine vreun trofeu important. În vârstă de 43 de ani, aceasta a comentat una dintre fazele meciului dintre Simona Halep şi rusoaica Ekaterina Makarova (9 WTA), învingătoare fiind cea dintâi: „A încercat în setul secund o scurtă cum nu am mai văzut niciodată. Mingea nu a avut nici intensitate, nici înălţime. Poate că astfel de execuţii găseşti doar în manualul tenisului românesc“. 

După meci, Samantha Smith şi-a schimbat părerea: „Halep nu a avut o prestaţie solidă la început, dar a reuşit să ajungă la linia de finish deşi a tremurat puţin în finalul primului set. Setul secund nu l-a început prea bine, dar are o mişcare foarte bună în teren. Este un atlet grozav, aduce aminte de Novak Djokovici. În setul decisiv, Makarova a devenit previzibilă cu serviciul, iar asta a ajutat-o pe Halep. Mă simt nevoită să repet. Dumnezeule, uitaţi-vă la ea! Ce sportiv este Simona Halep! Câtă determinare are! Are toată disciplina necesară pentru a fi o jucătoare de top. Munca sa a fost răsplătită“.

Pe de altă parte, antrenorul britanic Nigel Sears, care le-a pregătit, printre altele, pe slovaca Daniela Hantuchová (47 WTA) şi sârboaica Ana Ivanovici (6 WTA), a avut cuvinte de laudă la adresa manierei în care a patra jucătoare din ierarhia mondială a tenisului feminin s-a impus în meciul în sferturile de finală: „Este incredibil cum a putut să câştige. Are mai multe greşeli neforţate şi mai puţine puncte câştigătoare. A câştigat cu puterea minţii, cum rar se vede. Trebuie aplaudată pentru modul în care s-a luptat cu o jucătoare care i-a dat o replică pe masură“.

Simona Halep, încrezătoare. Caroline Wozniacki, cu probleme medicale

Dincolo de asta, Simona Halep s-a arătat încrezătoare după calificarea în semifinalele de la Dubai: „A fost un meci incredibil. Am jucat bine, dar şi ea a jucat foarte bine. A fost o revanşă faţă de Australian Open. Sunt bucuroasă că am câştigat. Încerc să fiu o luptătoare pe teren şi îmi place turneul de aici. Am avut cinci mingi de meci, eram puţin nervoasă şi nu e uşor să închizi meciul. M-am simţit puţin obosită la final şi am încercat să rămân concentrată la fiecare punct, iar în final am reuşit“.

De cealaltă parte, Caroline Wozniacki a completat: „Simona este evident o jucătoare foarte bună. Loveşte mingea rapid, îi place să caute unghiurile. Va fi un meci precum cel cu Pennetta. Nu am mai jucat împotriva ei de mult timp, astfel că nu-mi aduc aminte cu exactitate cum joacă. Am văzut-o la TV. Trebuie să-mi întreb tatăl pentru câteva sfaturi“. De menţionat că fostul lider mondial se confruntă cu o răceală şi dureri în zona genunchilor: „Febra mi-a mai scăzut, dar am în continoare probleme cu tusea. Simt ceva îmbunătăţiri totuşi. Mai am şi probleme la genunchi, din păcate. Sunt bătrână, mă chinui de ceva vreme. De fapt, mi-e mai bine la maraton decât la tenis. Nu ştiu dacă ăsta e vreun semn“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite