UNPR anunţă că îl va susţine pe Hellvig, propus de Iohannis, la şefia SRI. Ponta: Este dreptul lor. Nu este ceva care ţine de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UNPR a anunţat, vineri dimineaţă, prin intermediul unui comunicat de presă, remis MEDIAFAX, că salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig şi că va susţine această propunere.

UPDATE Victor Ponta: ”Este dreptul lor. Nu este ceva care ţine de guvernare”, a precizat Ponta, întrebat dacă are o poziţie publică faţă de anunţul UNPR de a-l susţine pe Hellvig la şefia SRI, înainte să existe o consultare formală în coaliţie pe această temă.

“Salutăm decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig. UNPR va susţine această propunere, aşa cum a susţinut şi creşterea bugetului pentru Apărare, tocmai pentru că aceste propuneri răspund unor exigenţe majore ce ţin de stabilitate şi de apărarea interesului national”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit sursei menţionate, UNPR precizează că susţine fără rezerve coaliţia de guvernare din care face parte şi, în egală măsură, susţine deciziile preşedintelui Klaus Iohannis menite să aducă stabilitate, eficienţă şi performanţă în Armată, servicii de informaţii şi Justiţie, în acord cu prerogativele sale constituţionale.

“Confruntarea între partide, competiţia şi polemica nu trebuie să afecteze buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale ţării: Armata, Serviciile de informaţii şi Justiţia”, se arată în comunicatul remis de UNPR.

UNPR consideră, totodată, că în acest moment principalul factor de stabilitate îl reprezintă actuala coaliţie de guvernare, din care face parte şi pe care o sprijină fără rezerve.

“Rămânem loiali parteneriatului corect cu PSD, alături de care formăm Alianţa de Centru-Stânga, şi vom continua colaborarea foarte bună pe care o avem atât în Guvernul condus de Victor Ponta cât şi în Legislativ”, se menţionează în comunicat.

UNPR menţionează că susţine, însă, şi orice act politic sau instituţional ce vizează consolidarea stabilităţii.

“Un astfel de act este, fără îndoială, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Român de Informaţii şi pentru Serviciul de Informaţii Externe. Mai ales în actualul context de securitate şi în faţa provocărilor interne şi externe cărora România trebuie să le facă faţă, tergiversarea din raţiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului national”, se mai arată în comunicatul remis de UNPR.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite