Simona Halep la Roma: calculele care o plasează înaintea Mariei Şarapova şi după turneul din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep îşi păstrează pentru cel puţin o săptămână locul doi după ce Maria Şarapova a pierdut în semifinale la Madrid.

Simona Halep a fost ajutată indirect de Svetlana Kuzneţova, care a bătut-o pe Maria Şarapova în semifinalele turneului de la Madrid. Astfel, românca îşi păstrează locul doi pentru cel puţin încă o săptămână, clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni urmând să arate astfel:

1.Serena Williams 10156 de puncte

2. Simona Halep 7115

3. Maria Şarapova 6915

4. Petra Kvitova 6320 sau 6670 (în funcţie de ce face în finala de la Madrid).

Săptpmâna viitoare, cele mai bune jucătoare ale lumii se mută la Roma, ultimul turneu dinaintea Grand Slamului de la Paris - Roland Garros. E important pentru Simona să rămână pe locul doi înaintea French Open, pentru că îi asigură poziţia de a doua favorită a turneului şi i-o scoate din cale pe Serena, cel puţin până la finală. 

Anul trecut, la Roma, atât Simona Halep cât şi Maria Şarapova au ieşit din optimile turneului, câştigând doar 105 puncte. Rusoaica a fost învinsă de Ana Ivanovici, iar românca a abandonat înaintea meciului cu Suarez Navarro. Aşadar, în ediţia din acest an, Simona Halep trebuie să obţină un rezultat cel puţin similar cu cel al Şarapovei pentru a fi sigură că rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA înaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului. 

Atenţie la Kvitova

Dacă Petra Kvitova câştigă finala de la Madrid cu Svetlana Kuzneţova, va acumula şi ea 6670 de puncte. Sportiva cehă de 25 de ani poate deveni o ameninţare pentru locul doi în cazul în care scenariul din Spania, cu Halep eliminată rapid, se repetă şi în Italia.

În Spania, Petra Kvitova a trecut lejer de Serena Williams. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite