Simona Halep la Roma. În 2013, românca ocupa locul 64 şi era „o necunoscută“ obligată să joace două runde de calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu doi ani, Simona Halep era pe locul 64 în clasamentul WTA  şi juca în calificările turneului de la Roma. A ajuns atunci până în semifinale, marcând prima bornă a unei poveşti de succes.

Simona Halep se pregăteşte în aceste zile pentru debutul în turneul de la Roma. A venit în capitala Italiei de pe locul 2 mondial, primeşte atenţie din partea organizatorilor şi a jurnaliştilor, e înconjurată de un staff numeros şi intră în concurs direct din turul al doilea. Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut spune în 2013, pe vremea când Halep era o jucătoare clasată în afara Top 60 ce lupta din greu la fiecare turneu mai însemnat doar pentru a pătrunde pe  tabloul principal.

Eşecul care i-a dat aripi....

Înainte de a veni la Roma în mai 2013, Simona Halep a pierdut în primul tur al turneului de la Madrid întâlnirea cu iberica  Lourdes Dominguez Lino (32 ani, 47 WTA), partidă întinsă pe trei seturi şi aproape trei ore. Beneficiară a unui wild-card oferit de Ion Ţiriac în acel an, Simona a explicat mai târziu că meciul cu Lourdes Dominguez i-a demonstrat sieşi că e capabilă de lucruri mai mari, că totul ţine de încredere. Încărcată cu acest bagaj moral, Halep a sosit în capitala Italiei pregătită să se bată pentru fiecare punct.

Simona Halep „era o necunoscută”

Iar la Roma 2013 a ieşit la lumină o jucătoare senzaţională ce avea să se împiedice abia în semifinale, în faţa Serenei Williams, nu înainte de a trimite acasă jucătoare de top ca Svetlana Kuzneţova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovici. Până la confruntarea cu aceste tenismene mult mai bine cotate, Halep a fost nevoită să treacă de două tururi de calificări, iar în chiar primul meci românca a bătut o jucătoare italiancă, pe Alice Balducci.

Într-un interviu acordat recent presei din ”Cizmă”, Balducci, în continuare o tenismenă mediocră,  a rememorat confruntarea cu Simona Halep.  „Era o necunoscută atunci când a jucat cu mine. A început să evolueze aşa bine în meciul cu mine şi apoi nu s-a mai oprit din creştere. Ar trebui să primesc un procent din câştigurile ei”, a glumit Balducci. „În acest an, cred că turneele de Grand Slam vor fi cîştigate de primele trei jucătoare în ierarhia WTA: Serena Williams, Maria Şarapova sau Simona Halep", a mai spus Balducci.

Simona Halep la Roma, în urmă cu doi ani FOTO AP

image

Simona Halep la Roma 2013

Calificări – Alice Balducci 6-1, 6-0
Calificări – Daniela Hantuchova 6-4, 6-2
Turul I – Svetlana Kuzneţova 6-1, 6-1
Turul II – Agnieszka Radwanska 6-7, 6-1, 6-2
Optimi – Roberta Vinci 6-4, 6-2
Sferturi – Jelena Jankovici 4-6, 6-0, 7-5
Semifinale – Serena Williams 6-3, 6-0

Marile succese ale Simonei Halep

halep hertogenbosch

2013, primele şase trofee: După semifinalele de la Roma, Halep s-a concentrat pe turnee mai mici, concretizate cu trofee pe toate suprafeţele, zgură, iarbă şi hard. 2013 s-a încheiat perfect, cu victoria de la Sofia într-un concurs dedicat tenismenelor care au performat în acel an, dar n-au prins Turneul Campioanelor. La Sofia, Halep a câştigat şi cel mai mare premiu de până atunci, 270.000 de dolari.

Semifinale Roma
Victorie Nurnberg
Victorie Hertogenbosch (foto)
Victorie Budapesta
Victorie New Haven
Victorie Moscova
Victorie Sofia

A încheiat anul pe locul 13

image


2014, miza pe turneele „grele”: Un an mai târziu, Simona a ridicat nivelul. A fost aproape de pune mâna pe primul Grand Slam al carierei, după finala cu Şarapova de la Paris (foto), a mers şi la Wimbledon până în semifinale, iar finalul de sezon i-a adus prima victorie în faţa Serenei Williams la Turneul Campioanelor. 

Sferturi Australian Open
Victorie Doha
Semifinale Indian Wells
Finală Madrid
Finală Roland Garros
Semifinală Wimbledon
Victorie Bucureşti
Finală Turneul Campioanelor

A încheiat anul pe locul 3

Simona Halep Serena Williams Miami Open FOTO AP

2015, a cucerit America: În acest sezon, Halep a câştigat cel mai important trofeu al carierei, cel de la Indian Wells, şi a oferit un nou meci “epic” contra Serenei Williams, în semifinale la Miami (foto). A fost partida care i-a conferit Simonei statul de pretendentă la locul 1 mondial într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat. 

Victorie Shenzen
Sferturi Australian Open
Victorie Dubai
Victorie Indian Wells
Semifinale Miami
Semifinale Stuttgart

Este pe locul 2

Debut cu Riske

“Îmi place totul la Roma, mai ales că de aici a început ascensiunea mea”, a declarat Halep înaintea primului meci din capitala Italiei, programat marţi sau miercuri. Adversară îi va fi Alison Riske (MAI MULTE DETALII AICI)

În mod normal, Simona Halep nu ar trebui să aibă probleme cu jucătoarea americană. Partea mai dificilă începe din turul al treilea, unde Simona poate da peste Venus Williams sau peste Flavia Pennetta. Nu şi peste Garbine Muguruza, care şi-a anunţat retragarea chiar înaintea confruntării din primul tur cu sora Serenei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite