Simona Halep la Guangzhou: românca a dezvăluit ce a chinuit-o cel mai mult în primul ei meci de după US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca a jucat, din nou, cu coapsa bandajată, la fel ca în înfrângerea cu Flavia Pennetta, la New York, însă nu situaţia ei medicală a deranjat-o, ci altă problemă de care s-a lovit în „Ţara Marelui Zid“.

Simona Halep a început anul 2015 în Asia şi îl va încheia tot acolo. După triumful de la Shenzhen, în ianuarie, ocupanta locului 2 WTA s-a întors în China pentru primul din cele trei turnee la care va participa în următoarea perioadă în „Ţara Marelui Zid“.

Guangzhou (21-26 septembrie), Wuhan (25 septembrie – 3 octombrie) şi Beijing (5-11 octombrie) e traseul pe care îl va avea Simona, înainte de a ajunge la Singapore pentru Turneul Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie).

Iar competiţia de la Guangzhou, de categoria Internaţional, aceeaşi ca şi turneul de la Bucureşti peste care Halep a sărit în acest an, reprezintă doar una de reacomodare cu Asia pentru Simona. De altfel, primul meci al româncei a fost exact ce şi-a dorit Halep: unul de încălzire, de antrenament. 

Pe o arenă goală, aproape fără spectatori, constănţeanca a trecut de Petra Martici (Croaţia, 128 WTA). Doar primul set a fost un pic mai dificil pentru locul 2 WTA. Până la 4-4, fiecare jucătoare şi-a pierdut de două ori serviciul. Apoi însă, Halep a izbutit un break, urmat de un game luat pe propriul serviciu, adjudecându-şi setul cu 6-4.  

În setul doi, s-a mers bară la bară până la 2-2, după care Simona a luat patru game-uri la rând, impunându-se cu 6-4, 6-2, după o oră şi 30 de minute. În optimi, românca o va întâlni pe Timea Babos (Ungaria, 75 WTA). Cele două jucătoare s-au confruntat de două ori până acum:

*2013 Budapesta: Victorie Halep 7-5, 6-1

*2014 Fed Cup: Victorie Babos 1-6, 7-5, 6-3

Ce a spus Halep după meci?

„Umiditatea a fost foarte mare şi, de aceea, a fost foarte greu de jucat, dar şI adversara mea a avut parte de condiţii identice. Amândouă ne-am chinuit un pic. Dar atunci când câştigi, totul pare în regulă şi eu sunt foarte fericită că am învins şi că am făcut asta în două seturi“, a declarat Halep, potrivit site-ului oficial WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite