Simona Halep, atacată de un doctor prestigios: „Chiar crede că suntem toţi naivi? Orgolii prost înţelese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refuzul Simonei Halep de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a stârnit diverse reacţii.

De teama virusului Zika, tenismenii se retrag pe capete de la Jocurile Olimpice. Anunţul Simonei Halep de vineri a fost urmat de alte abandonuri:  Karolina Pliskova, locul 17 WTA, Milos Raonici, locul 7 ATP şi Tomas Berdych, locul 8 ATP. Invocând cu toţii pericolul infestării cu virusul Zka, jucătorii şi-au anunţat fanii că nu merg la Rio.

Decizia Simonei Halep a fost primită cu mâhnire la COSR. Cu toate acestea, Alin Petrache, şeful olimpismului, n-a vrut să o critice făţiş pe Simona, deşi în trecut el şi-a manifestat dezaprobarea când Halep n-a jucat în echipa de Fed Cup a României. „Fiecare om decide ce este mai bine pentru el şi fiecare om este responsabil pentru alegerile lui. Respect decizia Simonei şi îi urez succes mai departe", a scris preşedintele COSR pe Facebook.

Simona Halep îl încurcă şi pe Horia Tecău, alături de care ar fi format o echipă la dublu mixt. “Şansele de a intra în proba de dublu-mixt scad, pentru că acolo intri în funcţie de clasament. Dacă nu se poate cu Simona, următoarea jucătoare va intra şi sper să intrăm, pentru că lista este foarte puternică. Eu nu sunt îngrijorat, nu m-am gândit să renunţ la Rio pentru asta”, a spus Horia Tecău.

“După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis. Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele", a scris Halep.

Minoca Pop, director al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a declarat pentru ziarulring.ro: „De ce crede cineva că toţi sint naivi? Virusul Zika e un motiv de a nu merge la Olimpiadă?! Ceilalţi sportivi merg, nu?! Nu e clar motivul adevărat?! Orgolii prost înţelese! Nu e OK pentru România! Ca să nu mai vorbim că o medalie olimpică e ceva măreţ pentru orice sportiv şi pentru ţară! Desigur, dacă există capacitatea fizică şi sufletească de a se ajunge la aşa o performanţă!”, a comentat Monica Pop.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite