Sferturile de finală ale Fed Cup: România – Cehia 2-3, am rămas fără suflu la dublu. Ce urmează pentru echipa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fed Cup: România a luptat admirabil în faţa Cehiei, dar a pierdut cu 3-2 disputa din sferturile de finală. Simona Halep şi Monica Niculescu n-au mai găsit puterea să joace şi la dublu, meci decisiv pierdut de Raluca Olaru şi Andreea Mitu.

România a pierdut cu 3-2 meciul cu Cehia, din sferturile de finală ale Fed Cup, şi va juca în aprilie un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială I.
Au fost două zile captivante de tenis la Cluj-Napoca, bucuria şi oftatul fiind împărţite de jucătoarele noastre cu un public de nota 10. Repetate ritmic, silabele Si-mo-na şi Mo-ni-ca s-au auzit după aproape fiecare punct câştigat de ale noastre, pentru ca dublul Olaru-Mitu să fie introdus în arenă cu patrioticul „Noi suntem români”. Până la urmă, România a reuşit să împingă multipla campioană Cehia într-un meci decisiv, de totul sau nimic, ceea ce nu e puţin lucru.

1-1 după prima zi, favoritele erau învinse
Prima zi de meciuri a fost una a sentimentelor amestecate. Simona Halep a consumat mulă energie, dar a fost depăşită de Karolina Pliskova în trei seturi, lăsând impresia că rotiţele din mintea ei încă nu s-au armonizat după eşecul de la Melbourne şi joaca de-a operaţia. Din fericire pentru noi, surprizele continuau şi cu meciul al doilea, pe care Niculescu l-a câştigat de o manieră entuziasmantă cu Petra Kvitova! Avea să fie singura partidă de simplu care se întindea pe doar două seturi.

Dublu sau nimic! A fost nimic...
Duminică, în prima partidă a zilei, Simona Halep şi Petra Kvitova alergau după reabilitare. Din umbră a ieşit Simona, care a profitat de încă o zi slabă a cehoaicei şi a trimis România în avantaj: 2-1! 

Pentru a o învinge pe Kvitova, Simona a "sunat un prieten"

Caruselul emoţiilor a cotinuat cu duelul dintre Niculescu şi Pliskova. Monica a revenit de la 4-6, 2-4 şi a împins meciul în set decisiv, dar n-a mai găsit energie pentru a aduce punctul victorios României, aşa că totul avea să se decidă la ultima mână, dublu sau nimic!

Monica Niculescu: Eu aşa ceva nu am mai văzut!

Epuizată după meciul cu Pliskova, Monica Niculescu a ridicat mâna şi a spus în vestiar că nu vrea să încurce socotelile în partida de dublu. Deşi la televizor îşi exprimase disponibilitatea să intre pe teren, Simona Halep nu se dă în vânt după partidele de dublu, nu obişnuieşte să joace în proba pe echipe, aşa că antrenorul Alina Tecşor le-a trimis în teren pe Raluca Olaru şi pe Andreea Mitu. De partea cealaltă, Cehia a mizat pe o echipă mai puternică pe hârtie, formată din Karolina Pliskova şi Strycova. Ele de fapt sunt jucătoarele care au adus victoria Cehiei în finala cu Rusia de anul trecut, câştigând punctul decisiv.
Mai relaxate şi mai stăpâne pe resursele lor, cehoaicele au pus punct confruntării cu România cu un succes în faţa Ralucăi şi Andreei, trimiţând din nou echipa de Fed Cup pe „uliţa” semifinalelor.

  Ce urmează pentru România

Învinsă de Cehia, România va juca în luna aprilie, pe 16 şi 17, un meci de baraj pentru menţinerea în elita Grupei Mondiale I. Adversarul îi va fi tras la sorţi, iar oponenta noastră se va alege dintre echipele care au câştigat meciurile din prima etapă a Grupei Mondiale II, SUA, Belarus, Spania şi Australia. Spania şi SUA ar fi echipele de evitat, mai ales că pe iberice le-am întâlni în deplasare, iar în echipa americancelor ar putea apărea Serena Williams, dornică să-şi asigure prezenţa la Jocurile Olimpice.

În semifinalele Fed Cup, Cehia va întâlni Elveţia, care a reuşit să câştige meciul cu Germania chiar la ea acasă, la Leipzig. O mare victorie a obţinut Olanda la Moscova, 3-1 cu Rusia, iar naţionala batavă va juca în pemultimul act împotriva Franţei, care n-a avut milă de Italia.

Rezultate din Fed Cup
Grupa Mondială I
România – Cehia 2-3
Germania – Elveţia 2-3
Franţa – Italia 4-1
Rusia – Olanda 1-3

Semifinale: Cehia - Elveţia, Franţa - Olanda

Grupa Mondială II
Serbia – Spania 0-4
Slovacia – Australia 2-3
SUA – Polonia 4-0
Canada – Belarus 2-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite