Secretele naţionalei care a eliminat Spania. Chilienii au un "Adrian Cristea", dar şi un fotbalist care nu ştie spaniola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valdivia

Chile este una dintre surprizele plăcute ale acestui Mondial, fiind deja calificată în optimi, după ce a învins Spania şi Australia.

Naţionala statului sud-american are câţiva fotbalişti cu nume sonore, precum Vidal sau Alexis, dar şi alţi jucători mult mai puţin mediatizaţi, însă cu poveşti de viaţă foarte interesante.

Claudio Bravo – după opt ani petrecuţi la Real Sociedad a semnat ieri cu FC Barcelona, care a plătit pentru el 12 milioane de euro. E căpitanul echipei din 2007, de la când s-a retras Marcelo Salas, care i-a încredinţat banderola deşi avea numai 24 de ani.
Mauricio Isla – fundaşul lui Juventus a fost crescut doar de mama sa, cunoscându-şi tatăl biologic abia în urmă cu câţiva ani.
Miiko Albornoz – este născut în Suedia, din tată chilian şi mama finlandeză. Albornoz nu ştie limba spaniolă şi are mari probleme de comunicare cu cei de la naţională, întrucât pre puţin dintre colegii săi ştiu engleza. El joacă în Suedia, la Malmo.
Arturo Vidal – e cel mai bine cotat fotbalist chilian. A fost îndrumat către fotbal de un unchi de-al său, care s-a ocupat de cariera lui.
Jorge Valdivia – născut în Venezuela, s-a spus despre el că e noul Valderramma, dar viaţa personală agitată nu i-a permis să ajungă prea sus. E un un fel de Adrian Cristea al chilienilor, având multe apariţii televizate în emisiuni de showbiz, în care îţi povesteşte aventurile.
Jean Beausejour – tatăl său este din Haiti, iar mama sa este chiliancă, din tribul Mapuche, stabilit pe pământul Patagoniei.
Alexis Sanchez (foto)– protagonistul celui mai scump transfer al chilienilor din actualul lot. Barcelona a plătit 26 de milioane de euro pentr a-l lua de la Udinese, acolo unde Sanchez a fost transferat la 18 ani.


Charles Aranguiz – mama sa este antrenoare de fotbal şi l-a pregătit pe Charles în copilărie, însă îi mai dă sfaturi şi acum fiului ei.
Mauricio Pinilla – globe-trotterul lotului. A jucat până acum la: Universidad Chile, Inter Milano, Chievo, Celta Vigo, Sporting Lisabona, Santander, Hearts, Vasco da Gama, Apollon Limassol, Grossetto, Palermo şi Cagliari.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite