Sârbii văd Steaua ca pe o echipă mică: ce a spus fostul preşedinte al celor de la Partizan despre campioana României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tade (stânga) şi colegii săi nu i-au impresionat pe cei de la Partizan în meciul tur. FOTO: sportpictures.eu
Tade (stânga) şi colegii săi nu i-au impresionat pe cei de la Partizan în meciul tur. FOTO: sportpictures.eu

Belgrad „fierbe“ în aşteptarea returului dintre Partizan şi Steaua (miercuri, ora 21.30, Pro TV), duel al cărui învingător îşi va asigura prezenţa în grupele cupelor europene în acest sezon.

Încurajaţi de prestaţia din tur, când Partizan a fost echipa mai bună pe „Arena Naţională“, şi convinşi că vor avea parte de o susţinere puternică din partea publicului, sârbii iau în calcul o singură variantă: calificarea.

Într-un dialog cu presa locală, Dragan Đurići, fostul preşedinte al celor de la Partizan, a vorbit despre returul cu Steaua ca despre o simplă formalitate înaintea accederii în play-off-ul Ligii Campionilor. 

„Această echipă a lui Partizan e asemănătoare cu cea din 2010, care a ajuns în grupele Ligii. O combinaţie de tinereţe şi experienţă. Pentru Partizan, dar şi pentru întreaga Serbie e foarte importantă această calificare. Steaua e slabă. E o echipă care era, la un moment dat, puternică. Acum, mă aştept ca Partizan să câştige la două, trei goluri diferenţă“, a spus Đurići, citat de Dolce Sport.

„Titularii n-aveau nevoie de odihnă“

Fostul conducător al sârbilor l-a criticat, totuşi, pe antrenorul Zoran Milinkovici, care a odihnit zece titulari în campionat, în înfrângerea cu Novi Pazar (2-3), în speranţa că fotbaliştii de bază vor fi proaspeţi la ora returului cu Steaua.

„Antrenorul n-a luat cea mai inspirată decizie înaintea meciului cu Steaua. Partizan n-a avut niciodată probleme, atunci când a folosit jucătorii de bază. Păcat, s-a întrerupt o serie de rezultate excelente“, a adăugat Đurići, referindu-se la faptul că, după patru victorii şi o remiză, Partizan a suferit primul eşec din această stagiune.

Bozhinov, recuperat

Dacă Steaua are probleme de lot, Nicuşor Stanciu având şanse mici să joace la Belgrad, în schimb, Partizan l-a recuperat pe bulgarul Bozhinov, care s-a accidentat în minutul 19 al turului de la Bucureşti. De altfel, vedeta sârbilor a şi dat o declaraţie războinică, înaintea jocului de miercuri. „Am auzit că presa din România m-a ironizat cum că aş avea kilograme în plus. S-a scris că am spus că Steaua e slabă, ceea ce nu e adevărat. Vreau ca Partizan să se califice şi astfel să le închid gura celor din România care m-au criticat“, a declarat Bozhinov.

„Trebuie să marcăm repede“

Fundaşul Miroslav Vulicevici (30 de ani) a marcat, în premieră, pentru Partizan în turul cu Steaua. El ştie care va fi cheia succesului în manşa secundă: „Sper ca Dumnezeu să mă ajute şi să marchez şi la retur, dar n-aş spune că ţin neapărat, cât timp vom reuşi să ne calificăm. Ideal ar fi să dăm gol repede, fiindcă aşa le-am pune capăt speranţelor“.

Returul cu Steaua e meciul sezonului pentru noi. Avem o şansă mare de a ne califica şi cu sprijinul publicului putem elimina puternica echipă românească. Miloş Vazura director general Partizan Belgrad  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite