Antrenorul care a adus Timişoarei două titluri la rugby pleacă din România. El a trimis jucătorilor câte o scrisoare de adio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chester Williams pleacă din Banat
Chester Williams pleacă din Banat

Chester Williams, sudafricanul care a antrenat RCM Timişoara în ultimii doi ani, câştigând două titluri naţionale, a anunţat marţi că părăseşte Banatul, odată cu expirarea contractului valabil până la finalul acestui campionat.

La doar câteva zile de la câştigarea unui nou titlu de campioni, rugbyştii timişoreni au rămas fără antrenor. "Vine o vreme când alegi să vii într-un loc, dar la fel vine o vreme când trebuie să pleci. Trebuie să fii un om matur ca să-ţi dai seama care sunt acest momente. Mulţumesc echipei, jucătorilor pentru ceea ce au făcut din mine. Poate ei nu realizează, dar m-au făcut să cresc ca om. M-au învăţat multe, şi fără ei nu aş fi fost ceea ce sunt acum. Le mai mulţumesc lui Bogdan Almăjan, preparatorul fizic, datorită căruia am avut 37 de jucători apţi pentru finală - a demonstrat că, din păcate, e subapreciat în România. Şi mai vreau să-i mulţumesc fratelui meu, Dan Dinu, pentru momentele de aici şi pentru oportunităţile primite. Iubesc acest club şi vom rămâne fraţi pentru totdeauna. Îţi mulţumesc, frate", au fost cuvintele lui Chester Williams la despărţirea de RCM Timişoara.

"Acum doi ani, în preajma Crăciunului, am primit cel mai frumos cadou de la Chester Williams, vestea că vine să antreneze la Timişoara. Din păcate, dupa aceşti doi ani a venit şi vremea să ne luăm la revedere. Ne vom despărţi de Chester. După cum se ştie, el este departe de casă, unde are o soţie şi doi copii mici, este foarte greu să stai atâta vreme departe de ei. Vreau să îi mulţumesc lui Chester Williams pentru tot ce a facut pentru noi", a spus finanţatorul Dan Dinu.

Chester Williams, campion mondial cu Africa de Sud, ca jucător, în 1995, va părăsi Timişoara în această săptămână. Echipa va fi pregătită, cel puţin momentan, de Dannie de Villiers, secundul de până acum.

Conducerea clubului ştia deja despre decizia antrenorului de câteva săptămâni, însă a fost aleasă calea discreţiei, pentru a nu distrage atenţia jucătorilor de la finalul de campionat. După câştigarea campionatului şi revenirea la Timişoara, fiecare jucător a primit câte un plic din partea lui Chester Williams, cu un text scris în română şi engleză. Iată conţinutul scrisorii prin care antrenorul a spus "la revedere" elevilor săi:

"Stimate jucător,

Iată că a sosit timpul să îmi iau rămas bun de la locurile şi oamenii pe care am ajuns să îi iubesc atât de mult. Îmi este foarte greu să îţi spun la revedere astăzi, pentru că mi-ai rămas în inimă. Da, uneori am fost foarte aspru cu tine dar, aşa cum am spus întotdeauna, nu mă refeream la tine, ci la situaţia în care ne-am regăsit în momentul respectiv.

Am dorit să scot tot ceea ce e mai bun din tine ca jucător. Te rog să mă crezi când îţi spun că eşti o persoană specială şi din acest motiv am fost şi foarte aspru cu tine, deoarece am încercat să nu îţi fiu doar antrenor de rugby, ci să te pregătesc şi pentru viaţa de după rugby. Poate am reuşit, poate nu, şi de aceea îţi urez toate cele bune.

Ţine minte că ai o singură viaţă şi de aceea trebuie să ţi-o trăieşti aşa cum crezi tu că e cel mai bine pentru tine şi pentru familia ta. Poate că ştii, poate nu sau poate doar intuieşti, dar m-ai învăţat o grămadă de lucruri despre mine pe care nu le ştiam şi pentru aceasta îmi face plăcere să îţi spun că sunt foarte bucuros că te-am întâlnit ca persoană.

Filosofia mea de rugby este aşa: întâlneşti oameni cu mult talent, alţii cu potenţial, alţii cu o etică bună a muncii. Cred că trebuie să îi sprijin să înţeleagă ceea ce se vrea de la ei în trei feluri: văzând, auzind şi făcând, şi poate aşa, acea persoană se va ridica la nivelul posibilităţilor sale. Chiar dacă ai talent foarte mult, mediu sau puţin, asta nu înseamnă nimic dacă nu munceşti din greu. Munca serioasă îţi va aduce succesul.

Principiile în viaţă, inclusiv în sport, joacă un rol esenţial pentru succes. Sper că după ce vei citi această scrisoare, vei înţelege că nu am renunţat din cauza ta, ci din cauza prinicpiilor mele de viaţă în ceea ce priveşte familia mea.
 

Îmi va fi dor de voi! La revedere!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite