România a urcat pe locul 14 în ierarhia mondială de rugby. "Stejarii" ar putea încheia anul şi mai bine de atât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României a urcat pe locul 14 în clasamentul mondial graţie victoriei din meciul test câştigat în faţa Samoa cu 17-13.

Stejarii au beneficiat şi de înfrângerea naţionalei Tonga în partida cu Japonia (6-39). Înaintea confruntărilor din weekend-ul trecut, ''Stejarii'' se aflau pe poziţia a 15-a, iar Tonga pe 14, cele două echipe urmând să se confrunte sâmbătă, 25 noiembrie, la Bucureşti, pe stadionul naţional Arcul de Triumf.

Tricolorii au acumulat în topul mondial 70,91 puncte, Italia, ocupanta locului 13 având 71,25 puncte, o victorie a românilor în faţa tonganilor alături de o înfrângere a azzurrilor în partida cu Africa de Sud dând posibilitatea naţionalei pregătită de Lynn Howells să urce pe un istoric loc 13.

Podiumul este neschimbat, Noua Zeelandă, Anglia şi Australia ocupând în această ordine primele trei poziţii.

Eterna rivală a românilor, Georgia, al cărui antrenor, neozeelandezul Milton Haig, a reluat săptămâna trecută solicitarea ca echipa sa să fie primită în Six Nations, se află pe locul 12, cu 73,41 puncte.

România şi Tonga se vor confrunta sâmbătă de la ora 18,00, pe stadionul naţional ''Arcul de Triumf din Capitală într-o partidă transmisă exclusiv de Telekom Sport. Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de două ori până acum în partide test, ambele meciuri având loc la Bucureşti. Dacă în 2013, ''Stejarii'' s-au impus cu 19-18, în 2015 tonganii au câştigat cu 21-16.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite