România, reprezentată de patru echipe în Europa. Câte formaţii vom avea în Liga Campionilor şi câte în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a decis ca ţara noastră să aibă patru reprezentante în viitorul sezon al cupelor europene, dintre care una în Liga Campionilor şi restul în Europa League.

România va avea patru repezentante în sezonul următor al cupelor europene. Campioana Ligii I va juca în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar în preliminariile Ligii Europa vor participa câştigătoarea Cupei României, plus echipele de pe locurile doi şi trei. 

Noutatea pe care a adus-o UEFA este următoarea: dacă învingătoarea Cupei este şi campioana României, atunci în Liga Europa nu va merge finalista din Cupă, ci echipa de pe locul 4 din Liga I. Astfel, miza pentru locurile fruntaşe în Liga I va fi mult mai mare faţă de sezonul viitor, când locul 4 în campionat nu avea nicio şansă să joace în cupele europene.

În acest sezon, România a avut tot patru reprezentante în cupele europene: Steaua în Liga Campionilor, iar CFR Cluj, Astra şi Petrolul în Europa League. Dintre acestea, doar Steaua şi Astra au reuşit să ajungă până în grupele Ligii Europa, restul fiind eliminate încă din preliminarii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite