România, replică dârză în Germania: Am condus la pauză, dar am pierdut pe final! Rezultatele zilei şi clasamentul grupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romania

Naţionala României a fost învinsă de Germania, vineri seara, scor 2-1 (0-1),  într-un meci contând pentru etapa a şaptea a grupei J a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2022, şi şi-a diminuat şansele de a ajunge la turneul final.

România nu învinsese niciodată în istorie Germania la ea acasă şi nici într-un meci oficial. Iar forma actuală şi valoarea celor două loturi nu lăsau loc de foarte multe speranţe pentru un rezultat pozitiv al tricolorilor nici vineri seară.  De altfel, cel mai bun barometru al şanselor pentru o victorie a băieţilor lui Mirel Rădoi era cel al cotele caselor de pariuri, care ofereau cote astronomice pentru o victorie a echipei naţionale, între 21 şi 26. 

Cu toate acestea, startul meciului de pe „Volksparkstadion“ din Hamburg ne-a arătat o echipă României plină de atitudine şi dorinţă. Fotbaliştii în galben au avut două tentative de şut, dar execuţiile lui Toşca (3) şi Mihăilă (5) au fost dezamăgitoare. 

În minutul 5, în urma unui duel dintre Burcă şi Werner, arbitrul Cakir a acordat lovitură de la 11 metri  pentru Germania, dar a anulat decizia după ce a consultat îndelung înregistrările VAR-ului.

Ianis Hagi a amuţit stadionul în minutul 9, când a deschis scorul după o excelentă acţiune personală. Jucătorul lui Glasgow Rangers a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu, i-a dat mingea printre picioare lui Rudiger şi l-a învins pe Ter Stegen, cu şpiţul, cu un şut la colţul lung.

Imediat după reluare, tricolorii au ajuns iar în preajma porţii adverse, însă şutul lui Puşcaş (10) a fost deviat în corner. 

Din acest moment însă, gazdele au pus complet stăpânire pe joc şi au atacat în valuri. Chiar dacă s-au grupat pe trei linii în faţa propriei porţi, tricolorii nu i-au putut ţine la distanţă adversari, iar ocaziile acestora au curs în valuri. Dacă Niţă a fost însă providenţial şi s-a opus cu succes în minutele 17, 24, 33 şi 35, România a reuşit să îi mai dea emoţii lui Ter Stegen abia în minutele de prelungire ale reprizei, când Puşcaş a pătruns în careu, iar centrarea sa sa fost trimisă în corner. În urma lovituri de colţ rezultate, Rus a reluat periculos cu capul, dar mingea a nimerit un adversar. 

Partea secundă a început tot cu Germania în jumătatea noastră, dar prima mare ocazie a fost aparţinut tricolorilor. În minutul 48, Mihăilă a pătruns în viteză în careul advers, a centrat în faţa porţii, dar Puşcaş nu a reuşit să trimită spre poartă. 

Gazdele au reuşit să egaleze în minutul 52. când Reus i-a aşezat mingea lui Gnabry, care, de la marginea careului mare, a prins un şut imparabil. Modificarea tabelei de marcaj nu a adus nimic nou în jocul celor două echipe, un rezultat de egalitate nefiiind compatibil cu mentalitatea germană. De altfel, peste doar 6 minute, gazdele ar fi putut trece în avantaj, însă Reus a reluat complet aiurea de la 7-8 metri de poartă. 

În minutul 60, Rădoi a mutat cu Ivan şi Maxim în locurile lui Ianis Hagi şi Mihăilă, însă modificările nu au schimbat faţa jocului, dar Sane (62 şi 72) şi Werner (66) au fost imprecişi. România a mai contat în atac abia în minutul 74, când Puşcaş, aflat în poziţie excelentă, a ales o rezolvare superficială şi a tras slab şi imprecis. România a mai avut o situaţie bună de a marca prin Stanciu (80), însă şutul său nu a nimerit cadrul porţii. 

Gazdele au reuşit golul victoriei în urma unei lovituri de colţ prin Muller (82), care, nemarcat, a trimis în poartă din 6 metri. 

Rădoi i-a trimis imediat în luptă pe Albu şi Mitriţă, în locurile lui Stanciu şi Puşcaş, dar schimbările s-au dovedit inutile. 

Citeşte şi:

Mirel Rădoi, prima reacţie după eşecul cu Germania: "Nu avem timp să ne plângem"

Selecţionerul Germaniei, după victoria cu România: "Nu a fost atât de uşor să revenim în joc" Ce l-a enervat pe Flick

Echipele de start:

Germania: Ter Stegen - Hoffman, Sule, Rudiger, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Reus, Sane - Werner
Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz

România: Niţă - Raţiu, Rus, Chiricheş, Burcă, Toşca - Ianis Hagi, Stanciu, Marin, Mihăilă - Puşcaş
Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keşeru, Cordea, Mitriţă, Moruţan

Rezultatele înregistrate vineri

Germania - România 2-1

Islanda - Armenia 1-1

Liechtenstein - Macedonia de Nord 0-4

Clasament

1. Germania                 7 6 0 1 19-3 18
2. Macedonia de Nord 7 3 3 1 15-6 12
3. Armenia                   7 3 3 1 8-10 12
4. România                  7 3 1 3 10-8 10
5. Islanda                     7 1 2 4 7-15 5
6. Liechtenstein           7 0 1 6 2-19 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*Luni: România – Armenia, Stadion Steaua (Bucureşti)

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite