România a debutat cu victorie, dar a pierdut al doilea meci la CE de tenis de masă. Cum ne calificăm în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de tenis de masă a României a câştigat partida de debut la Campionatul European de tenis de masă pe echipe, 3-0 cu Spania, dar a pierdut cu acelaşi scor al doilea meci din grupe, cu Polonia. Totuşi, tricolorele păstrează şanse de calificare în sferturile competiţiei.

Campionatul European de tenis de masă pe echipe este o competiţie la care naţionala feminină a României este abonată an de an la medalii. Triplă medaliată cu argint la ultimele trei ediţii ale competiţiei, România luptă şi în acest an, în Portugalia, să-şi apere titlul de vicecampioană europeană. Tricolorele fac parte din grupa B, alături de Spania, Polonia şi Portugalia.

În prima zi a Europeanului, româncele au debutat cu un succes în grupă, 3-0 cu Spania, dar a venit apoi o înfrângere ruşinoasă cu Polonia, scor 0-3. Momentan, România se află pe locul secund în grupă şi păstrează şanse de calificare în sferturi. Pentru a ajunge între cele mai bune opt echipe ale Europei, România trebuie să învingă joi Portugalia, în ultimul meci din grupă. Obiectivul este pe deplin realizabil, deoarece valoarea jucătoarelor noastre este mult peste cea a lusitanelor.

Iată cum se prezintă clasamentul după prima zi de concurs:

1. Polonia              2 2 0 6-2   19-7    264-208  4 puncte

2. România          2 1 1 3-3   10-11  204-205   2 puncte

3. Portugalia          2 1 1 5-4    15-14 252-262   2 puncte

4. Spania               2 0 2 1-6    6-18    203-248    0 puncte

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Din cauza înfrângerii cu Polonia, şansele României de a se califica în sferturi de pe primul loc sunt infime, astfel încât în faza următoare vor întâlni echipa care va termina pe locul 1 în grupa A.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite