Roger Federer i-a adus Elveţiei prima Cupă Davis din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala Elveţiei a câştigat Cupa Davis pentru prima dată în istoria acestei competiţii, învingând în finală cu 3-1 reprezentativa Franţei. Punctul decisiv al elveţienilor a fost adus de victoria lui Roger Federer în faţa lui Richard Gasquet.

Tenismenul Roger Federer (33 de ani) i-a adus Elveţiei punctul câştigător în finala Cupei Davis, disputată contra Franţei. Elveţienii s-au impus cu scorul general de 3-1 şi au cucerit pentru prima dată în istoria tenisistică Salatiera de Argint. Federer l-a învins în al patrulea meci al finalei pe Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2, după ce vineri pierduse, tot la simplu, în faţa lui Gael Monfils, 1-6, 4-6, 3-6.

Sâmbătă, Federer şi Wawrinka au câştigat partida de dublu disputată contra perechii Richard Gasquet/Julien Benneteau, scor 6-3, 7-5, 6-4, în vreme ce vineri Wawrinka l-a învins la simplu pe Jo Wilfired Tsonga, scor 6-1, 3-6, 6-2.

Ultimul meci al finalei, care ar fi trebit să-i pună faţă în faţă pe Gael Monfils cu Stanislas Wawrinka, nu s-a mai jucat, deoarece ar mai fi contat doar pentru palmares. Anul trecut Cupa Davis a fost câştigată de Cehia.

De remarcat că la partida jucată de Federer cu Gasquet s-a înregistrat un record de asistenţă la un meci de Cupa Davis. 27.448 de spectatori au văzut din tribune victoria lui Federer, care i-a adus Elveţiei Salatiera de Argint. Precedentul record fusese înregistrat în 2004, la finala dintre Spania şi SUA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite