Roger Federer, al doilea jucător de tenis care depăşeşte 100 de milioane de dolari premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul Roger Federer, locul 17 ATP, a devenit al doilea jucător de tenis care depăşeşte 100 de milioane de dolari premii, după sârbul Novak Djokovici, locul 2 ATP.

Federer l-a învins, joi, cu scorul de 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, pe compatriotul său Stan Wawrinka, locul 4 ATP, calificându-se pentru a şasea oară în carieră în finala Australian Open.

Această performanţă îi asigură elveţianului un premiu de 1,9 milioane de dolari australieni (aproximativ 1,43 milioane de dolari americani). Până la AusOpen, Federer câştigase 98,83 milioane de dolari din tenis, astfel că va depăşi suta de milioane cu premiul obţinut pentru finala de la Melbourne Park. Câştigătorului primului Grand Slam din acest an va fi recompensat cu 3,7 milioane de dolari australieni (2,8 milioane de dolari americani).

La 1 iunie 2016, Novak Djokovici a devenit primul jucător de tenis din istorie care a depăşit 100 de milioane de dolari. El a acumulat, până la AusOpen, premii în valoare totală de aproape 108 milioane de dolari (sumă brută).

În ultimul act, Roger Federer, de patru ori câştigător la Melbourne Park, ultima dată în 2010, îl va întâlni pe învingătorul dintre spaniolul Rafael Nadal, locul 9 ATP, şi bulgarul Grigor Dimitrov, locul 15 ATP, partidă care va avea loc vineri.

Federer a câştigat 17 titluri de Grand Slam, ultimul la Wimbledon, în 2012, informează News.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite