Robert Millar, cel mai bun căţărător al Turului Franţei în 1984, a devenit femeie: „Am ştiut de la 5 ani“. Cum arată acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu Robert Millar făcută pe 18 iulie 1984 FOTO AFP
Imagine cu Robert Millar făcută pe 18 iulie 1984 FOTO AFP

Robert Millar, în vârstă de 58 de ani, cel mai bun căţărător la ediţia din 1984 a Turului Franţei, a anunţat, printr-un mesaj postat pe site-ul cyclingnews.com, că a devenit femeie şi acum se numeşte Philippa York.

„Cyclingnews ar vrea să o prezinte pe Philippa York. Philippa a colaborat în mod regulat cu acest site timp de mai mulţi ani şi a scris semnându-se cu numele său anterior, Robert Millar", se arată pe site-ul specializat în ciclism.

"Dacă am ţinut secretă viaţa mea privată în toţi aceşti ani, am făcut-o din mai multe motive, evidente în opinia mea. De aceea nu am avut apariţii publice după încheierea carierei. Este plăcut să văd că vremurile s-au schimbat în ultimii zece ani", a notat şi Philippa York.

Robert Millar- Philippa York

Robert Millar a devenit Philippa York

„Am ştiut de la cinci ani că eram diferit, dar mi-a luat destul de mult timp să înţeleg în ce constă asta şi cum să fac faţă schimbării. Tot ce pot să spun este că nu a fost un proces peste noapte“, a explicat Phippa. 

Schimbarea sa de sex aminteşte de cea a decatlonistului american Bruce Jenner, campion olimpic în 1976, devenit Caitlyn în 2015, la vârsta de 66 de ani.

Ciclist profesionist în perioada 1980-1995, Robert Millar a câştigat de trei ori titlul de campion al Marii Britanii şi are în palmares cinci victorii de etapă la cele trei mari tururi: Turul Franţei, Turul Spaniei şi Turul Italiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite