Reuşită istorică pentru România: echipa de tineret de volei de plajă a luat argintul european. Speranţe pentru JO2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Matei şi Vaida Beata
Adriana Matei şi Vaida Beata

Competiţia s-a desfăşurat la Baden (Austria), în perioada 15-18 iunie 2017 şi a vizat jucătorii de până în 22 de ani.

Echipa de tineret compusă din Adriana Matei şi Vaida Beata şi antrenată de Adrian Pricop a obţinut medalia de argint european la volei de plajă. 

În plan intern, atât cele două jucătoare, cât şi antrenorul activează la CSM Satu Mare.

Reuşita României va fi sărbătorită pe 26 iunie, începând cu ora 14:00, printr-o conferinţă de presă la Divertiland, gazda Campionatului Naţional de Volei, unde performerii vor fi premiaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul aceluiaşi eveniment, Federaţia Română de Volei va anunţa planul de finanţare al echipei naţionale, în vederea turneelor care conduc spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Ulterior, atenţia iubitorilor de volei de plajă se îndreaptă către Nanjing (China), acolo unde se va desfăşura Campionatul Mondial U21 de volei de plajă, unde ţara noastră ţinteşte cucerirea unei medalii, după ce la ediţia de anul trecut a ocupat a cincea poziţie.

Despre volei de plajă în România 

Comisia Naţională de Volei de plajă funcţionează sub egida Federaţiei Române de Volei şi îşi propune să popularizeze unul dintre cele mai frumoase sporturi de vară, voleiul de plajă, recunoscut drept sport olimpic încă din anul 1996.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite