Retragere fără glorie: Jean Pădureanu şi-a luat adio de la lumea fotbalului, ducând Bistriţa în liga a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Pădureanu
Jean Pădureanu

Ardelenii vor ajunge în „B“, la finalul acestui sezon, un scenariu care era de neimaginat, pe vremea când conducătorul clubului era supranumit „Lordul“ sau „Părintele Cooperativei“.

La 77 de ani însă, Jean Pădureanu nu mai e ce a fost, iar dovada cea mai bună e situaţia Gloriei Bistriţa în clasamentul Ligii I. Ardelenii sunt pe ultimul loc, au pierdut ultimele şase partide, şi vor retrograda cu brio, la finalul campionatului. 

Mâhnit de ce a ajuns echipa sa de suflet, acolo unde a fost instalat, mai întâi, vicepreşedinte, în 1964, Pădureanu s-a retras din lumea fotbalului, în mod oficial, cu ocazia meciului Bistriţa - Dinamo, scor 1-2. Ca o ironie a sorţii, la ultimul său meci, în calitate de conducător al Gloriei, Pădureanu, omul care altă dată trăgea sforile în fotbalul românesc, a văzut cum bistriţenii au fost „măcelăriţi“ de arbitrajul catastrofal al lui Lucian Rusandu. 

Înainte de primul fluier al jocului, s-a organizat o festivitate pentru retragerea lui Jean Pădureanu, chiar pe stadionul care îi poartă numele. La eveniment, alături de Pădureanu s-au aflat, pe gazonul arenei din Bistriţa, vicepreşedintele LPF şi observatorul partidei, Alexandru Boc, preşedintele Dinamo, Constantin Anghelache, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul judeţului Ioan Ţintean, precum şi noul şef al clubului, administratorul special Alexandru Hatfaludi.

Primarul Ovidiu Creţu i-a oferit lui Pădureanu o diplomă de mari dimensiuni, preşedintele CJ i-a dat o plachetă, prefectul o diplomă de excelenţă, iar Constantin Anghelache un premiu de excelenţă şi un buchet de trandafiri albi şi roşii. De asemenea, Alexandru Boc i-a înmânat lui Jean Pădureanu un trofeu din partea LPF. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite