Raţ speră să-l depăşească pe “Munti”! Ce i-a spus Daum fundaşului de 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

Fundaşul în vârstă de 35 de ani şi-a prelungit contractul cu Rayo Vallecano pentru încă patru sezoane şi n-are de gând să renunţe nici la prima reprezentativă. În acest moment, Răzvan Raţ mai are nevoie de 22 de partide pentru a deveni cel mai selecţionat jucător din istorie.

Deşi are 35 de ani, pe Răzvan Raţ nu-l bate gândul retragerii. Dimpotrivă, cel mai selecţionat fundaş stânga din istoria României şi-a prelungit contractul cu echipa Rayo Vallecano, din liga a doua spaniolă, pentru încă patru sezoane. Şi visează că va îmbrăca în continuare echipamentul tricolor, chiar dacă Christoph Daum nu l-a convocat pentru meciul cu Muntenegru, ce se va disputa la 4 septembrie, de la 21.45, pe “Cluj Arena”.

“Sunt încă la Madrid, am semnat un nou contract cu Rayo Vallecano pe patru ani de zile. Mă antrenam demult, am avut doar dorinţa de a pleca. Per total cred că mi-a ieşit bine. E un contract pe patru ani, pe care era greu să îl am indiferent care ar fi fost echipa la care aş fi fost. Nu ascund că şi din punct de vedere financiar este bine, indiferent că sunt în Segunda sau vom urca în Primera, dar nu asta era ceea ce urmăream. Important era să am continuitate. Am avut dorinţa de a pleca şi juca la o echipă de prim eşalon, dar am ales să rămân la Rayo şi continui aici. Obiectivul e revenirea în Primera, de aceea conducerea nu a lăsat pe nimeni să plece dintre jucătorii de anul trecut. De asta am rămas şi eu, a fost dorinţa patronului ca eu să ajut la revenirea în prima divizie, mai departe să vedem ce va fi”, a spus Raţ.

Fundaşul român a precizat că a fost sunat de selecţionerul Christoph Daum pentru a-l anunţa că nu îl convoacă la meciul cu Muntenegru: “Am avut o discuţie cu selecţionerul acum o săptămână. Am vorbit mai multe şi mi s-a spus că voi fi urmărit şi în Segunda. De asemenea, mi s-a spus că nu voi fi prezent la meciul cu Muntenegru din anumite motive. Cred că le veţi cunoaşte atunci când domnul Daum va avea o conferinţă de presă. Am fost anunţat înainte ca lotul lărgit să fie făcut public, asta a fost ideea domnului Daum, mi-a spus că vrea să ştiu de la el, nu din presă. Mi-a transmis: <Pentru mine eşti un jucător important pe care îl voi urmări. Am decis ca la acest meci să nu fii prezent>”.

Răzvan Raţ n-a ascuns faptul că-şi doreşte să îmbrace tricoul României la Cupa Mondială din 2018. “Eu am luat informaţia ca atare şi voi munci la fel ca până acum. Dacă va fi să fiu din nou la echipa naţională, bine. Dacă nu, asta e viaţa. E clar că nu îmi cade bine şi că aş fi vrut să fiu la echipa naţională, dar e mai puţin important. Nu îmi rămâne de făcut decât să accept şi pe viitor să fiu într-atât de bun încât să fiu din nou chemat. Sper ca Daum să fie omul care va ajuta echipa naţională împreună cu jucătorii să se califice, asta e cel mai important”, a precizat experimentatul fotbalist.

În acest moment, Răzvan Raţ are 113 selecţii în prima reprezentativă, adunate în perioada 2002-2016. În aceste condiţii, fundaşului îi lipsesc 22 de meciuri pentru a-l depăşi pe recordmanul Dorinel Munteanu, care a jucat de 134 de ori pentru România între 1991 şi 2007. Munteanu avea 39 de ani când a bifat ultima selecţie, moment în care era antrenor-jucător în Liga I, la FC Vaslui.

Cei mai selecţionaţi jucători din istoria echipei naţionale

Dorinel Munteanu – 134 meciuri / 16 goluri (1991-2007)
Gheorghe Hagi – 124 meciuri / 35 goluri (1983-2000)
Gheorghe Popescu – 115 meciuri / 16 goluri (1988-2003)
Răzvan Raţ – 113 meciuri / 2 goluri (2002-2016)
Ladislau Bölöni – 102 meciuri / 23 goluri (1975-1988)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite