„Rafael Nadal a fost suspendat şapte luni pentru dopaj!“ O nouă bombă care zguduie lumea tenisului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva zile după izbucnirea scandalul legat de suspendarea Mariei Şarapova, depistată pozitiv la un control anti-doping, lumea tenisului e din nou în stare de şoc.

O dezvăluire făcută de fostul ministru al Sănătăţii şi Sportului din Franţa îl aruncă într-o lumină urâtă pe spaniolul Rafael Nadal, unul dintre cei mai respectabili sportivi din tenis. 

"Nadal a fost suspendat şapte luni pentru dopaj", a spus Roselyn Bachelot la o televiziune din Franţa. Declaraţia ei vizează ceva ce s-ar fi petrecut în 2012, atunci când spaniolul a avut o perioadă tulbure şi a lipsit mult timp din circuit, motivând că e accidentat. "De fapt, altul a fost adevărul. Faimaosa accidentare a lui Nadal a fost motivul ascunderii faptului că a fost depistat pozitiv la un control anti-doping. Federaţia Internaţională de tenis nu face publice rezultatele acestor controale, doar le comunică jucătorilor. Aşa că, de multe ori când un tenismen spune că e accidentat şi se retrage din tenis, el e depistat pozitiv", a afirmat franţuzoaica.

Întradevăr, în perioada respectivă, Rafael Nadal a lipsit mult timp, spunând că are probleme la genunchi. Spaniolul a respins însă întotdeauna categoric orice acuzaţie de dopaj, precizând că n-ar apela niciodată la substanţe interzise pentru a-şi îmbunătăţi performanţele, "deoarece sportivii sunt un exemplu pentru copii şi societate".

Rafael Nadal a câştigat în cariera sa 67 de titluri ATP, între care 15 de Grand Slem. El atriumfat de zece ori la Roland Garros, un adevărat record

Roselyn Bachelot a fost ministrul Sănătăţii şi Sportului din Franţa, între 2007 şi 2020, mandatul lui Nicholas Sarcozy 

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite