Prima reacţie a Carolinei Garcia, după ce a fost acuzată pe nedrept că a jignit-o pe Irina Begu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia a declarat, miercuri, că nu a făcut niciun comentariu jignitor la adresa Irinei Begu şi a precizat că şi-a respectat întotdeauna adversarele.

"Vreau să vorbesc despre comentariile care s-au făcut despre mine după meciul de luni, disputat împotriva Irinei Begu. Ce s-a spus este total fals. Am avut întotdeauna cel mai mare respect faţă de adversarele mele şi evident că nu am spus acele lucruri de care sunt acuzată. Alertată de acest fals zvon, WTA a clasat cazul", se arată într-un comunicat postat de Caroline Garcia în limbile engleză şi franceză, pe Twitter.

Un blog portughez, bolamarela.pt, a scris, citând tennisforum.com, că Irina-Camelia Begu ar fi fost făcută "ţigancă nenorocită" de jucătoarea franceză Caroline Garcia, în timpul meciului pe care cele două sportive l-au disputat, luni, în turul întâi al turneului de la Charleston, partidă câştigată de româncă în trei seturi.

La scorul de 5-5 în setul decisiv, Garcia ar fi spus către loja sa, potrivit sursei citate: "Iată, o să pierd în faţa ţigăncii ăsteia nenorocite!".

Românii au reacţionat virulent la o ştire falsă

În urma publicării acestor informaţii, contul de Facebook al franţuzoaicei a fost "inundat" de peste 4.000 de mesaje din partea românilor, multe cu injurii la adresa franţuzoaicei, notează news.ro.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, i-a transmis un mesaj de susţinere Irinei Begu, care ar fi fost victima unor remarce rasiste ale franţuzoiacei Caroline Garcia, fosta canotoare afirmând că nu înţelege lipsa de fair-play a unui adversar.

"Dragă Irina, aş vrea să te felicit, din toată inimă, pentru meciul frumos şi, mai ales pentru demnitatea cu care te-ai luptat pe teren, în meciul cu Caroline Garcia. Nici eu, ca fostă sportivă de performanţă, nu am înţeles niciodată lipsa de fair-play a unui adversar. Ştiu că e greu să treci peste orice fel de manifestare a violenţei. Dar, tu eşti o învingătoare, iar un incident de acest fel nu ar trebui decât să te ambiţioneze să câştigi. Sunt unul dintre susţinătorii tăi şi cred în valoarea muncii, a respectului şi a solidarităţii. Succes, Irina! Sunt alături de tine!", a scris Lipă, pe contul ei de Facebook.

La rândul său, senatorul Mircea Geoană, a cerut Ministerului român de Externe şi Ambasadei României la Paris să "facă uz de toate canalele oficiale pentru a condamna un gest reprobabil".

"Inacceptabilă atitudinea franţuzoaicei Caroline Garcia faţă de sportiva noastră. Irina Begu este o mare sportivă şi a demonstrat asta în teren, acolo unde trebuie să înceapă şi să se termine disputa. Ministerul român de Externe şi Ambasada României la Paris trebuie să facă uz de toate canalele oficiale pentru a condamna un gest reprobabil. Prin inacţiune, statul român are partea lui de vină când au loc asemenea abuzuri", a scris Geoană, pe aceeaşi reţea de socializare.

Irina Begu şi-a apărat adversara, WTA a închis cazul

Într-un mesaj postat pe Facebook, Irina Begu a afirmat, marţi, că nu a auzit vreo remarcă rasistă, subliniind că este interesată doar să-şi continue antrenamentele şi meciurile la Charleston.

Ulterior, WTA a anunţat că a investigat cazul şi a ajuns la concluzia că nu există fapte care să susţină faptul că Irina-Camelia Begu ar fi fost victima unor jigniri rasiste din partea sportivei franceze Caroline Garcia.

"Un comportament corect şi profesionist este cel mai important pentru WTA şi nimic altceva nu este acceptabil. După o investigaţie amănunţită, am aflat că nu există fapte care să susţină aceste acuzaţii. Cazul este închis", a anunţat Steve Simon, directorul circuitul WTA, pe site-ul wtatour.com.

Jucătoarea de tenis Irina Camelia Begu, locul 34 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi la turneul Premier de la Charleston (SUA), după ce a trecut de sportiva franceză Caroline Garcia, locul 44 mondial, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3).

Condamnat pentru viol, un fost mare tenismen a fost scos din Hall of Fame

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite