Petrolul îl ţine pe Bokila pentru Supercupa României, apoi îl vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 22 de goluri marcate în campionat şi în Cupa României, Jeremy Bokila a fost cel mai bun marcator din România în sezonul trecut.

Din acest motiv, pe adresa lui au sosit destule oferte, conducerea ploieştenilor recunoscând că nu va putea să-l mai ţină pe congolez la  echipă şi sezonul următor. Şi totuşi, în ciuda solicitărilor venite de la Dinamo Zagreb, Legia Varşovia, Sampdoria, Sassuolo, Kuban Krasnodar ori Rubin Kazan, Bokila se află în cantonament cu Petrolul. Este doar o strategie, legată de dorinţa şefilor de la Ploieşti de a obţine un preţ mai bun pe el, dar şi de a mai aduce un trofeu în oraş. Pe 10 iulie, Petrolul joacă Supercupa României, contra Stelei, iar o evoluţie bună a atacantului de 25 de ani ar putea creşte preţul său de transfer, el fiind cotat în acest moment la 3 milioane de euro. Aportul lui în formaţia „lupilor galbeni” a fost decisiv sezonul trecut, astfel că menţinerea lui la echipă cât mai mult ar fi benefică şi Petrolului, care ar avea şanse mai mari de câştiga Supercupa. În plus, Bokila îi poate ajuta pe ploieşteni şi să treacă de turul doi preliminar al Ligii Europa, meciurile fiind programate pe 18 şi 25 iulie. Ulterior, Petrolul îl poate vinde liniştit pe Bokila, deoarece perioada de transferuri în Europa se încheie pe 31 august, existând destul timp pentru a parafa trecerea acestuia la altă echipă.  


Alcenat, mai mult la naţională decât la club
Dacă în privinţa lui Bokila, Petrolul a găsit soluţia de a se baza pe el la Supercupă, petroliştii au probleme mari din cauza altui jucător. Acesta este haitianul Jean Sony Alcenat. După terminarea sezonului în România, Alcenat a plecat în ţara natală pentru a se alătura lotului echipei naţionale. A stat în cantonament în Haiti, apoi a jucat cu Spania, la Miami, şi cu Italia, la Rio de Janeiro, traversând în doar câteva zile America de la nord la sud. Fundaşul dreapta a avut câteva zile de pauză, iar  mâine trebuie să prezinte în cantonamentul Petrolului din Slovenia. Nu va ajunge de acolo în România, deoarece pe 5 iulie e nevoit să se prezinte din nou la naţionala ţării sale. Haiti e angrenată în Concacaf Gold Cup 2013, care se va desfăşura între 8 şi 29 iulie în Statele Unite ale Americii. El va sta acolo cel puţin până la 16 iulie, când se termină meciurile din grupă, iar dacă echipa sa se va califica mai departe, absenţa sa de la Petrolul se va prelungi. Fiind vorba despre acţiuni trecute în calendarul FIFA, ploieştenii nu-i pot interzice fotbalistului să nu meargă la lot. El e om de bază la Haiti, având 45 de selecţii la echipa naţională. Din păcate, decalajul dintre competiţiile din acea parte a globului şi Europa sunt complet în defavoarea clubului. Anul trecut, Alcenat a plecat la începutul lui decembrie, la Cupa Caraibelor, ratând ultimele etape din tur.

„Va fi greu să-l ţinem pe Bokila la echipă. El îşi doreşte să plece şi la ce oferte sunt trebuie să-i dăm drumul”
Dan Capră, preşedinte Petrolul

Amicale cu trei campioane europene
Petrolul are cel mai bun program de meciuri amicale în această pauză competiţională, urmând a juca în compania a trei câştigătoare de titlu.

22 iunie: Lokomotiva Zagreb (locul 2 în Croaţia)
25 iunie: Hajduk Split (locul 4 în Croaţia)
27 iunie: NK Maribor (campioana Sloveniei)
30 iunie: Partizan Belgrad (campioana Serbiei)
2 iulie: Ludogorets Razgrad (campioana Bulgariei)
4 iulie: Metalurg Donetsk (locul 5 în Ucraina)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite