Pep Guardiola, reîntâlnire cu foştii coechipieri, Totti şi De Rossi. Programul meciurilor de azi, din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida AS Roma – Bayern, din această seară (21.45), de pe „Olimpico“, din grupa E, îi prilejuieşte antrenorului Pep Guardiola o dispută cu o fostă echipă şi cu doi jucători pe care i-a avut coechipieri, în sezonul 2002-2003.

Pep Guardiola (43 de ani) e printre cei mai apreciaţi tineri antrenori, mai ales că şi-a trecut deja numele în istoria Barcelonei, ca tehnician, cu 14 trofee câştigate în patru ani. 

Catalanul a fost însă şi un jucător de clasă mondială. Iar printre cele doar patru echipe, mai mult meteorice, din cariera fostului mijlocaş defensiv, s-a numărat şi AS Roma. În sezonul 2002-2003, Pep a îmbrăcat tricoul „giallorosso“, de patru ori în campionat şi la un meci din Liga Campionilor, chiar împotriva marii rivale din Spania, Real Madrid. 

Guardiola tocmai îşi ispăşise o suspendare de patru luni la Brescia, după ce a fost descoperit dopat cu nandrolon, un steroid asemănător cu principalul hormon masculin, în combinaţie cu care are un puternic efect anabolizant şi duce, printre altele, la creşterea masei musculare. O acuzaţie de care ulterior, Pep a fost „albit“ de mai multe instanţe, în 2007 şi 2009. 

În total, Pep a jucat doar opt meciuri la Roma (a reuşit şi un gol) şi i-a avut printre coechipieri pe Francesco Totti şi Daniele De Rossi, ajunşi acum la 38 de ani, respectiv 31 de ani, doi fotbalişti care mai evoluează şi acum în tricoul „giallorosso“. 

Guardiola nu s-a integrat prea bine la Roma şi, după ce-a revenit la Brescia, pentru alte 13 meciuri, mijlocaşul a pus punct unei aventuri italiene care a durat doi ani în total, plecând în Qatar, la Al-Ahli. 

Altfel, miercuri, la o zi după meciul de pe „Olimpico“, o delegaţie a lui Bayern Munchen va face o vizită la Vatican, Papa Francisc fiind un mare iubitor al fotbalului. 

FOTO: Guardiola (dreapta), într-un duel cu Figo, în septembrie 2002, în AS Roma – Real Madrid (0-3), singurul jucat de catalan în tricoul italienilor, în Liga Campionilor. FOTO: Guliver / Getty Images

Liga Campionilor, meciurile de astăzi

Grupa E

ŢSKA Moscova – Manchester City 19.00, DigiSport 2, DolceSport 1

AS Roma – Bayern 21.45, DigiSport 2, DolceSport 1

Clasament: 1. Bayern 6 p., 2. AS Roma 4 p., 3. Man. City 1 p., ŢSKA Moscova 0 p.

Etapa următoare (5.11): Man. City – ŢSKA Moscova, Bayern – AS Roma 

Grupa F

APOEL – PSG

Fc Barcelona – Ajax Amsterdam 21.45, TVR 1, DigiSport 1, DolceSport 2

Clasament: 1. PSG 4 p., 2. FC Barcelona 3 p., 3. Ajax 2 p., 4. APOEL 1 p.

Etapa următoare (5.11): PSG – APOEL, Ajax - Amsterdam

Grupa G

Schalke – Sporting Lisabona

Chelsea – Maribor 21.45, DigiSport 3

Clasament: 1. Chelsea 4 p., 2. Schalke 2 p., 3. Maribor 2 p., 4. Sporting 1 p.

Etapa următoare (5.11): Sporting – Schalke, Maribor - Chelsea

Grupa H

BATE – Şahtior

FC Porto – Athletic Bilbao

Clasament: 1. FC Porto 4 p., 2. BATE 3 p., 3. Şahtior 2 p., 4. Ath. Bilbao 1 p.

Etapa următoare (5.11): Şahtior – BATE, Ath. Bilbao – FC Porto

Meciurile din primele patru grupe se dispută mâine.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite