VIDEO Oscar Pistorius şi-a ucis iubita cu premeditare. Femeia a fost împuşcată în baie, acolo unde se refugiase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sus-africanii îl văd pe Oscar Pistorius ca pe un monstru
Sus-africanii îl văd pe Oscar Pistorius ca pe un monstru

La audierile de ieri de la Pretoria, procurorii sud-africani l-au acuzat pe Oscar Pistorius de uciderea cu premeditare a iubitei sale, Reeva

În Africa de Sud nu se vorbeşte în aceste zile decât despre tragicul eveniment petrecut la finalul săptămânii trecute. Ieri, campionul paralimpic Oscar Pistorius (26 de ani) a apărut cu lacrimi în ochi la Tribunalul din Pretoria pentru a i se citi rechizitoriul. „Victima a fost împuşcată în timp ce era în baie. S-au tras patru focuri de armă, din care trei au atins-o pe femeie. Credem că uşa era închisă cu cheia. S-a ridicat din pat, şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie inocentă, neînarmată”, a declarat procurorul Gerrie Nel, convins că Pistorius a comis o crimă cu premeditare.

Riscă închisoare pe viaţă

De partea cealaltă, Oscar n-a scos nici un cuvânt în faţa instanţei, lăsându-şi avocaţii să susţină apărarea. „Tot ce ştim e că Reeva s-a ascuns în baie, unde a fost ucisă. El a crezut că e un intrus în casă. N-ar fi primul caz de acest gen, în care unul dintre parteneri e omorât involuntar de către celălalt”, au spus aceştia. De asemenea, printr-un comunicat citit de avocaţi, Pistorius a susţinut că el şi cu Reeva se iubeau mult, iar în seara cu pricina ea şi-a făcut exerciţiile de yoga în timp ce el s-a uitat la televizor. La finalul primelor audieri, judecătorii au informat echipa juridică a lui Pistorius că trebuie să vină cu probe solide pentru a obţine eliberarea pe cauţiune. În schimb, dacă va fi găsit vinovat, atletul fără picioare riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

Reeva, incinerată sub ochii familiei

În timp ce Pistorius îşi susţinea nevinovăţia în faţa judecătorilor, la câteva sute de kilometri distanţă a avut loc ceremonia funerară a fotomodelului Reeva Steenkamp, ucisă la numai 29 de ani. Într-un sicriu acoperit cu flori albe, tânăra a fos incinerată într-un crematoriu din Port Elizabeth, sub privirile a peste 100 de persoane, rude şi prieteni apropiaţi. „Tot ce vrem acum e să primim răspunsuri. De ce frumoasa nostră fiică a trebuit să moară aşa?”, au fost cuvintele mamei lui Reeva.

Pistorius e acuzat de crimă cu premeditare. Avocatul a solicitat eliberarea pe cauţiune

Campionul paralimpic Oscar Pistorius şi-a ucis iubita. Atletul a fost arestat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite