Organizatorii Turneului celor 6 naţiuni la rugby au analizat posibilitatea cooptării României şi Georgiei în competiţie. Care a fost decizia luată în privinţa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial din acest an
România a făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial din acest an

România şi Georgia se străduiesc de mai mult timp să intre într-o competiţie importantă de rugby, care să ajute la creşterea nivelului din acest sport.

Oficialii Turneului celor 6 Naţiuni, competiţia de tradiţie din Emisfera Nordica au declarat că în ciuda evolutiilor bune pe care le-au avut la Cupa Mondiala din Anglia de anul trecut, tarile din Europa de Est, precum Romania si Georgia nu au sanse sa se alature prestigioasei competitii. Intr-un interviu acordat publicatiei “The Independent”, directorul executiv al Turneului celor 6 Natiuni, John Feehan spune ca niciuna din tarile participante acum in turneu nu poate fi exclusa si ca includerea altor tari in competitie ar da peste cap toata structura turneului.
“Este un subiect care a luat amploare dupa Cupa Mondiala, dar nu avem de gand sa schimbam formatul competitiei prea curand. Este un turneu inchis prin acordul tuturor echipelor care participa si credem ca este o intelegere buna atat din punct de vedere sportiv, cat si comercial. Sa privim lucrurile asa cum sunt. Este vorba de cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, de cel mai bine vazut si cu audientele cele mai mari. Fiecare loc de pe stadioanele unde se joaca este vandut cu mult timp inainte de a incepe turneul, cu mici exceptii in Italia, ultima tara admisa in competitie. De ce am vrea sa schimbam asta?” spune acesta.
“Avem cele mai puternice echipe din Europa deja implicate in aceasta competitie, singura modalitate de a accepta alte echipe e prin cresterea numarului de tari participante. Cu siguranta nu putem exclude pe cineva care deja face parte din turneu. Si daca vom mari numarul de meciuri, imediat va fi o problema in ce priveste structura competitiei. Includerea Romaniei si a Georgiei in Turneul celor 6 Natiuni nu este un subiect pe care sa il luam in discutie”, a spus John Feehan.
Includerea Romaniei si Georgiei in Turneul celor 6 Natiuni este sprijinita de multi oficiali din lumea rugbyului, care aduc in discutie argumentul ca fara meciuri anuale, cu echipele din primul esalon valoric, cele doua tari nu ar putea face progrese vizibile. “Nu vream sa stricam desfasurarea Turneului celor 6 Natiuni, dar trebuie sa gasim o formula prin care sa ajutam si aceste echipe sa se integreze intr-un turneu puternic”, a declarat Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe, forumul care se ocupa de cresterea si dezvoltarea rugbyului pe batranul continent.
“Rugbyul romanesc si-a gasit o directie de dezvoltare, dupa ce in ultimii 20 de ani a incercat sa se mentina pe linia de plutire, dar posibilitatea de a progresa este legata de oportunitatile care ne sunt date. Daca nu avem sansa sa crestem, este greu sa trecem la un nivel superior. Vrem sa oferim un produs suficient de bun incat sa atraga noi investitori, dar ca sa facem asta avem nevoie de meciuri cu echipele din primul esalon valoric. Cate meciuri cu aceste echipe vom avea pana in 2019? Calendarul international este plin si este greu sa pui si mai multa presiune pe jucatori. Sincer, nu cred ca putem spera la prea multe oportunitati, dar cred ca trebuie sa fortam cat de mult putem lucrurile. Georgia s-a calificat direct pentru Cupa Mondiala din Japonia, deci cu cine vor pleca? Ce meciuri puternice vor avea? ” a continuat acesta.

Romania si Georgia se pregatesc de debutul in Rugby Europe Championship, Stejarii urmand sa intalnesc la Cluj, pe 6 februarie, de la ora 17:15 (in direct pe Dolce Sport), Portugalia, in timp ce Lelos vor intalni Germania.

Sursa: frr.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite