Olanda - România / Alegerile care duc la înfrângeri: Bogdan Stancu, titularul preferat de Piţurcă în defavoarea golgheterului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a fost învinsă marţi de Olanda FOTO Reuters
România a fost învinsă marţi de Olanda FOTO Reuters

Olanda - România / Reprezentativa lui Victor Piţurcă a fost pusă la punct de Olanda în partida disputată marţi, pe Amsterdam Arena (4-0). Rezultatul prin care România a pierdut fără drept de apel a adus critici pentru majoritatea jucătorilor, unul dintre cei mai contestaţi fiind Bogdan Stancu.

Oamenii din lumea fotbalului, suporterii şi simplii simpatizanţi ai sportului cu balonul rotund, toţi caută explicaţii pentru înfrângerea categorică pe care chipa lui Victor Piţurcă a suferit-o marţi pe Amsterdam ArenA. 

Unul dintre jucătorii vehement contestaţi este Bogdan Stancu, al cărui caz este unul deosebit: atacantul lui Orduspor a fost preferat pentru primul 11 în defavoarea lui Raul Rusescu, golgheterul României şi Claudiu Keşeru, marcatorul celor mai multe goluri în eşalonul secund francez.

Alegerea este surprinzătoare în contextul parcursului fostului stelist. Stancu a părăsit peisajul fotbalistic românesc în sezonul 2010/2011, când a semnat pentru Galatasaray, mutare pentru care Steaua a încasat şase milioane de euro. 

După un an în tricoul echipei din capitala Turciei şi un bilanţ de două goluri în 14 partide, Bogdan Stancu a fost transferat la Orduspor, formaţie care în acest moment se luptă să scape de retrogradare. Orduspor ocupă locul 16 în clasamentul Ligii I şi are un bilanţ de şase victorii ,11 egaluri şi nouă înfrângeri. În 23 de meciuri jucate la formaţia turcă, Stancu a reuşit să înscrie de nouă ori. 

Comparativ, Raul Rusescu este golgheterul liderului Ligii I, Steaua, şi al României, cu 18 goluri înscrise în 23 de partide, iar Claudiu Keşeru este marcatorul celor mai multe goluri la Angers şi în eşalonul secund francez, cu 17 reuşite în 27 de meciuri. În ciuda cifrelor evidente, atât Rusescu, cât şi Keşeru n-au avut nicio şansă în faţa lui Stancu, cheia din atac pe care a mizat Piţurcă să deblocheze apărarea olandezilor, eşuând lamentabil.

Înfrângerea suferită de România pe Amsterdam ArenA îi costă pe tricolori o presiune imensă în privinţa meciurilor rămase de disputat în preliminariile Campionatului Mondial, cu Ungaria, Turcia şi Estonia pe teren propriu şi cu Andorra în deplasare. În acest moment, „tricolorii“ sunt depăşiţi în Grupa D de Ungaria, principala contracandidată pentru locul secund al grupei, maghiarii obţinând marţi o remiză cu Turcia.

Singura explicaţie pentru că „Motanul“ Stancu a ratat cu poarta goală ar fi că a lovit mingea cu „gheara“, nu cu piciorul.Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

Clasamentul Grupei D

  • Olanda 18p
  • Ungaria 11p
  • România 10p
  • Turcia 7p
  • Estonia 6p
  • Andorra 0p
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite