Ne-a bătut cu o mână. O poloneză de la tenis de masă are un braţ amputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mâna dreaptă amputată, Natalya Partika a învins-o pe românca Bernadette Szocs, deschizând drumul polonezelor spre o victorie surprinzătoare în faţa tricolorelor.

La Lisabona, naţionala feminină de tenis de masă încearcă în aceste zile să răzbune blestemul ultimelor trei ediţii ale Campionatelor Europene, când a cucerit de fiecare dată argintul. Trio-ul format din Eliza Samara, Bernadette Szocs şi Camelia Poştoacă (mult mai cunoscuta Daniela Dodean e în refacere după o operaţie de menisc) a pornit bine în faza grupelor, 3-0 cu Spania, dar în al doilea meci a suferit un eşec usturător, 0-3 cu Polonia. Dincolo de diferenţa de scor categorică, fetele lui Viorel Filimon au trăit şi umilinţa unei înfrângeri contra unei jucătoare cu handicap. Este vorba despre Natalya Partika (25 de ani), poloneza care evoluează la cel mai înalt nivel în ciuda faptului că are antebraţul drept amputat în urma unui groaznic accident de maşină suferit în copilărie. Româncele porneau ca mari favorite, dar Partyka a făcut un prim meci excelent cu Bernadette Szocs (scor 3-1), rezultat care le-a demoralizat pe fetele noastre, Samara şi Poştoacă pierzând şi ele fără drept de apel.

 După duşul rece cu Polonia, România a forţat aseară calificarea în sferturi, împotriva Portugaliei, pe care a învins-o cu 3-1, trecând în turul următor al competiţiei.


Natalia Partyka e pe locul 26 în topul european al jucătoarelor profesioniste

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite