Mitică Dragomir, despre culisele îndepărtării de la LPF. Îi acuză direct pe Victor Ponta şi Liviu Dragnea: „Mi s-a transmis: «Taci, că te luăm!»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir, preşedintele de onoare al clubului FC Voluntari, fost şef al Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996 - 2013, a dezvăluit culisele alegerilor în urma cărora a fost schimbat din fotoliul de preşedinte al forului fotbalistic.

Fostul conducător al grupării FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal în noiembrie 2013, el învingându-l pe Dumitru Dragomir. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7. Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. 

La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut 5 voturi.
Cu o zi înaintea alegerilor, Gino Iorgulescu s-a întâlnit la un hotel cu premierul de atunci, Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal. Acum, după ce Guvernul Ponta nu mai este în funcţie, Dragomir a povestit, la DolceSport, ceea ce s-a întâmplat atunci.

“Ce s-a petrecut la alegeri e fără precedent in istoria sportivă a omenirii, ca prim-ministrul şi vicepremierul să cheme preşedinţii la un hotel, să le promită verzi şi uscate ca să mă cureţe pe mine. Sincer, m-a durut în pălărie că am pierdut alegerile, stătusem destul. M-a deranjat că au vrut să mă bage şi la puşcărie, pentru că nu tăceam. Mi s-a transmis: «Taci, că te luăm!». A venit unul, care mi se dădea prieten, şi mi-a spus, iar a treia zi au apărut cu percheziţiile. M-au trădat prieteni buni, n-am blestemat pe nimeni, dar toţi au avut necazuri la scurt timp. Eu eram convins că voi câştiga, doar Ştefan (n.r. - Gheorghe Ştefan) mi-a spus că nu ţine cu mine. Iar Niculae de la Astra (n.r. - Ioan Niculae) a venit cu o seara înainte şi mi-a spus că mă vor curaţa, sigur! Ştefan a fost cu mine în alte dăţi, dar acum a fost şantajat. Iar celorlalţi li s-a promis că li se dă amnistie fiscală. Şi Platini dacă era în locul meu, tot nu câştiga”, a spus Dragomir la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite