Mircea Lucescu detonează „bomba“ în plin război: pleacă de la Şahtior. De ce a luat această decizie şi unde se duce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Aventura lui „Il Luce“ la formaţia din Doneţk se va încheia, în vară, după 11 ani în care tehnicianul de 69 de ani a transformat echipa sa într-una din cele mai respectate din Estul Europei.

Mircea Lucescu e pe cale să bifeze cel mai slab sezon din ultimii cinci ani la Şahtior la capătul unei stagiuni în care, din cauza războiului, „minerii“ au fost goniţi din Doneţk şi şi-au jucat meciurile considerate pe teren propriu la Lvov.

Din cauza acestui dezavantaj uriaş, dar şi a faptului că, speriaţi de război, jucătorilor le stă gândul tot mai greu la fotbal, tehnicianul român s-a hotărât să părăsească trupa finanţată de Rinat Ahmetov, după 11 ani. „Il Luce“ a ajuns la Şahtior, în mai 2004, iar până acum a cucerit 20 de trofee cu această echipă.

Tensiunile din Ucraina au umplut însă paharul răbdării sale, aşa cum a anunţat, luni seară, potrivit Digi Sport.

Ce a spus?

„Adevărul e că, la finalul sezonului, voi pleca de aici. Pentru că suntem în mijlocul războiului. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva în Africa aş înţelege, dar suntem în Europa în război. E o situaţie de neacceptat. Pe de altă parte, avem discuţii cu federaţia cu privire la formatul campionatului. Avem toate meciurile în deplasare. Condiţiile de muncă sunt dificile. Vreau să spun, încă o dată, nu ştiu ce va fi la finalul sezonului, dar până în acest moment n-am discutat şi nu m-am înţeles cu nimeni din Turcia“, a declarat Lucescu în cotidianul turc, „Miliyet“

Mara: „Probabil va merge în Rusia“

Prezent în studioul Digi Sport, impresarul Bogdan Mara a comentat iminenta plecarea a lui Mircea Lucescu din Ucraina şi a venit cu variantă-surpriză.

„Rusia e destinaţia probabilă, la o echipă mare din Moscova, probabil Spartak. E o echipă care l-a vrut şi acum un an de zile. A încercat să reziste şi să mai rămână acolo, dar probabil deja e inacceptabil şi e foarte greu să mai ai performanţe şi să ai jucătorii sub control“, a declarat Mara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite