Michel Platini contestă dur acordarea Balonului de Aur lui Cristiano Ronaldo. Argumentele preşedintelui UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordarea Balonului de Aur lui Cristiano Ronaldo nu a mulţumit pe toată lumea. Spre exemplu, preşedintele UEFA, Michel Platini, susţine că portughezul nu ar fi meritat să câştige acest trofeu.

Michel Platini nu este de acord cu criteriile de acordare a Balonului de Aur, fiind de părere că în acest moment primează faima jucătorilor în faţa performanţelor obţinute de aceştia. Preşedintele UEFA e revoltat că FIFA a modificat aceste criterii cu scopul de a favoriza vedetele fotbalului mondial, precum Messi sau Ronaldo. În opinia lui Platini, Ribery ar fi fost cel mai potrivit pentru a primi Balonul de Aur graţie rezultatelor incredibile pe care le-a obţinut cu Bayern Munchen în 2013.

La finalul galei pentru decernarea Ballon de Aur, şeful UEFA nu a ezitată să-şi arate dezamăgirea şi să-l atace fronal pe preşedintele FIFA, Sepp Blatter. "Sunt foarte dezamăgit că Franck n-a câştigat trofeul, chiar dacă Ronaldo e un mare jucător. Din 2010, de când Ballon d'Or a trecut în custodia FIFA, ceva s-a schimbat. Timp de 50 de ani, la decernarea lui s-au luat în calcul şi rezultatele obţinute. Acum contează mai mult faima jucătorilor şi asta e o problemă. Sunt convins că Ribery îşi va reveni după această dezamăgire şi va arăta ce poate la Cupa Mondială din Brazilia", a spus Platini pentru l'Equipe, citat de gsp.ro.

Şeful UEFA a adus şi câteva argumente pentru a-şi motiva opţiunea, temându-se că în următorii ani Balonul de Aur va fi o afacere în doi, între Messi şi Cristiano Ronaldo, cu girul FIFA. "Ribery a câştigat totul în 2013 şi ar fi meritat trofeul. Spania a luat titlul mondial în 2010, dar nici unul dintre jucătorii săi n-a fost recompensat. I-au dat trofeul lui Messi. E o problemă. La ce să ne aşteptăm de acum? La anul vom fi din nou la Zurich şi se va decide între Messi şi Ronaldo. Peste doi ani vor fi Ronaldo şi Messi, iar peste trei ani Messi şi Ronaldo!", a mai spus revoltat Platini.

Franck Ribery: Ce trebuia să mai cîştig ca să fiu răsplătit?! Pentru mine trofeul nu e atît de important, dar pentru Bayern şi pentru fani ar fi fost nemaipomenit

Gerarg Houllier l-a încurajat pe Ribery, ridicându-i moralul cu o declaraţie plastică. "Franck ar fi meritat să câştige Balonul de Auraurait pentru că el a câştigat tot anul trecut cu Bayern Munchen, a avut un sezon excepţional. Performanţele individuale ale lui Ronaldo au făcut diferenţa. Ribery trebuie să-şi spună sieşi că aparţine unei galaxii cu jucători de talie mondială. Să se claseze în spatele lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi înseamnă că el a atins stelele", a spus Houllier.

VIDEO Cristiano Ronaldo a cucerit Balonul de Aur

FOTO Desfăşurarea galei Balonul De Aur, de la Zürich, şi lista completă a trofeelor acordate

Viaţa neştiută a lui Ronaldo: la 14 ani a aruncat cu scaunul după un profesor, tatăl său a murit din cauza alcolismului, Cristiano a fost arestat pentru viol

Mărturiile unei românce care a stat în casa lui Cristiano Ronaldo: „E foarte ordonat, adoră cumpărăturile, se spală pe dinţi cu Colgate şi nu bea alcool”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite