Michael Schumacher, un maniac al vitezei. Controversele carierei fostului pilot de Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cariera lui Michael Schumacher este una uimitoare, germanul câştigând şapte titluri mondiale în Formula 1, dintre care cinci consecutive. Însă, în spatele acestei cariere strălucite se ascund câteva lucruri controversate, care umbresc gloria septuplului campion.

Michael Scumacher a fost un pilot incredibil, considerat de specialişti mai bun chiar decât legendarul Ayrton Sena. Însă, în spatele unei cariere infailibile s-a ascuns un caracter dubios şi reprobabil, iar faptele demonstrează acest lucru.

În 1994, la începuturile sale în Formula 1, Schumacher a concurat în ultima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei, din postura de lider al clasamentului piloţilor. Germanul avea doar un punct peste ocupantul locului secund, Damon Hill şi un pas greşit la Antipozi ar fi însemnat pierderea titlului. Atunci, Schumacher a recurs la un gest care a oripilat lumea motor-sportului. Pe la mijlocul cursei, germanul lsa ciocnit cu intenţie de contracandidatul său şi comisarii cursei au decis să elimine ambele maşini din concurs. Decizia l-a avantajat pe Schumi, care a câştigat titlul mondial.

Trei ani mai târziu, în 1997, s-a produs un incident similar, atunci când Schumacher l-a acroşat intenţionat pe Jacques Villeneuve cu intenţia de a-l obliga să abandoneze. Numai că Villeneuve nu a abandonat, în vreme ce germanul a fost descalificat, pierzând astfel titlul de campion mondial. Mai târziu, acesta şi-a recunoscut greşeala, dar a fost aspru criticat de presa internaţională pentru lipsa de sportivitate.

Barrichello, prieten şi duşman

O altă controversă a carierei neamţului s-a petrecut în 2002, în timpul Marelui Premiu al Austriei. Pe atunci, Schumacher şi Barrichello erau colegi la Ferrari. În mijlocul cursei a avut loc un moment îndelung comentat şi criticat de lumea sportului pentru lipsa de fair-play. Barrichello, care conducea cursa, a încetinit la un moment dat şi i-a permis germanului să preia conducerea, scenariu acceptat chiar de conducătorii monopostului Ferrari. La ceremonia de premiere, Schumi l-a împis pe Barrichello pe prima treaptă a podiumului, în semn de recunoaştere a contribuţiei brazilianului la succesul său, dar Federaţia Internaţională de Automobilism nu a fost impresionată de acest gest şi a amendat Ferrari cu 1 milion de dolari.

În 2010, între Schumacher şi Barrichello s-a petrecut un nou incident, de această dată în timpul cursei de la Hungaroring. Brazilianul a încercat să-l depăşească pe colegul său pe interior, dar neamţul i-a tăiat calea cu o manevră foarte periculoasă, care a pus în pericol integritatea maşinii lui Barrichello. La acea vreme, Schumi a declarat că Barrichello a avut suficient spaţiu pentru a face depăşirea, însă specialiştii au sărit la gâtul germanului, pe care l-au acuzat că a făcut acea manevră cu premeditare, oferind încă o probă de nesportivitate.

În februarie 2009, într-un moment în care se retrăsese din Formula 1, Schumacher a suferit traumatisme la cap şi la gât, după un accident de motocicletă, pe care l-a avut în Spania. El s-a tratat vreme îndelungată, dar a scăpat teafăr. Numai că în urma acelui accident, germanul a rămas cu câteva antecedente, care au recidivat după accidentul de schi din Franţa.

După o viaţă petrecută în Formula 1, Schumacher este cunoscut printre apropiaţi pentru mania sa pentru viteză. De fiecare dată când se urca într-o maşină sau pe o motocicletă, Schumi considera că se află la volanul unui monopost de Formula 1 şi călcă adesea pedala de acceleraţie mult peste limita admisă.

CITIŢI ŞI:

Sute de mesaje de încurajare pentru Michael Schumacher. Medicii francezi vor da în scurt timp detalii despre starea de sănătate a fostului pilot

Michael Schumacher se află în comă după accidentul de schi. Acesta a suferit o hemoragie craniană

Schumacher, aviatorul şi cum să mori ca o vrăbiuţă

Michael Schumacher, rănit grav într-un accident de schi. Germanul a fost evacuat cu elicopterul la spital

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite