Lovitură grea pentru „stejari” la CM de Rugby: căpitanul Mihai Macovei a fost suspendat şi poate rata meciul cu Italia. Jucătorul poate face apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Macovei înscriind al doilea eseu împotriva Canadei. FOTO frr.ro
Mihai Macovei înscriind al doilea eseu împotriva Canadei. FOTO frr.ro

Echipa de rugby a României a primit o lovitură grea joi seara: căpitanul şi probabil cel mai important jucător de până acum la Campionatul Mondial, Mihai Macovei, a primit o suspendare de două săptămâni în urma unui placaj periculos efectuat în partida cu selecţionata Canadei, ce l-ar împiedica să joace în meciul cu Italia.

Macovei a fost audiat în cursul zilei de joi de o comisie disciplinară a World Rugby pentru un placaj  efectuat în cursul partidei cu reprezentativa Canadei, de marţi. El a negat comiterea vreunei infracţiuni de joc, însă Ofiţerul Disciplinar care s-a ocupat de caz, galezul Simon Thomas, a considerat în urma dovezilor video că jucătorul nostru a încălcat regulamentul prin efectuarea unui placaj înalt.

Astfel, căpitanul „stejarilor” a fost suspendat din partidele oficiale pentru două săptămâni, cu efect imediat, până pe data de 19 octombrie. Suspendarea îl va împiedica pe Macovei să joace în meciul împotriva Italiei de duminică , decisiv pentru calificarea automată la viitoarea ediţie a Campionatului Mondial, din 2019.

Jucătorul român poate contesta suspendarea în decurs a 48 de ore de la primirea înştiinţării scrise, iar tehnic încă mai are şanse de a putea fi eligibil pentru prezenţa în meciul de duminică. 

Conform regulamentului oficial al World Rugby, placajele sau ţinerile aplicate deasupra liniei şoldurilor sunt considerate placaje înalte sau periculoase. În timpul unui meci, ele pot duce la acordarea unui cartonaş galben, echivalent cu o eliminare temporară a jucătorului ce a efectuat placajul, şi o suspendare ulterioară pentru o perioadă definită de timp, însă suspendarea poate fi dictată chiar şi dacă arbitrul nu a sancţionat faza în timpul jocului.

Anunţul suspendării, făcut pe site-ul Cupei Mondiale, adaugă şi că sancţiunea dictată iniţial de ofiţerul disciplinar a fost de trei săptămâni, însă acesta din urmă a decis reducerea sa cu o săptămână datorită comportamentului sportiv de care a dat dovadă căpitanul României în decursul turneului şi a recordului său disciplinar pozitiv.

Mihai Macovei este jucătorul cu cele mai multe placaje de la actuala ediţie a Campionatului Mondial de Rugby până în acest moment, cu 41 în cele 3 meciuri disputate de „stejari”.El a fost autorul celor 2 eseuri din victoria istorică împotriva Canadei, 17-15, în cadrul căreia România a realizat cea mai importantă revenire din istoria Campionatului Mondial de Rugby, după ce selecţionata antrenată de Lynn Howells a fost condusă cu 0-15.

România mai are o singură partidă de disputat la actuala ediţie a Campionatului Mondial de Rugby, duminică de la 16.45, împotriva Italiei. Niciuna dintre echipe nu mai are vreo şansă de a accede din faza grupelor, după ce Irlanda şi Franţa şi-au asigurat matematic calificarea în sferturile de finală, însă disputa are ca miză locul 3 în grupă, ce asigură calificarea automată la următoarea ediţie a Campionatului Mondial, din 2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite