România-Insulele Feroe 1-0. Salvaţi de noroc şi de Keşeru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru este atacantul României în partida de la Ploieşti. FOTO Răzvan Păsărică
Keşeru este atacantul României în partida de la Ploieşti. FOTO Răzvan Păsărică

Naţionala României s-a chinuit cu Insulele Feroe, o naţională aflată pe locul 105 mondial, pe care a învins-o după un gol întâmplător, marcat de Keşeru.

„Tricolorii“ nu au probleme cu naţionalele „liliputane“, dar le înving tot mai greu. Cu Insulele Feroe, la primul meci din 2015, România a fost periculoasă doar la fazele fixe. 

4 întâlniri, 4 victorii la scor, golaveraj 15-1. Palmaresul României din meciurile cu Insulele Feroe. Scorurile mari în faţa insularilor le-am făcut însă cu jucători din „Generaţia de Aur“. 

În ultimii 20 de ani, noi am regresat, iar „pescarii“ au progresat, la fel ca multe alte naţionale din ultimul eşalon al fotbalului european. Dovadă surpriza preliminariilor actuale, victoria din Grecia (0-1), runda trecută. Şi s-au ţinut tare în primele 20 de minute la Ploieşti, pe „Ilie Oană“, arena gazdă, în premieră, a unui meci al naţionalei mari. 

Rămânem lideri în grupă

Noroc cu norocul, sau cu icoanele lui „Tata Puiu“. Pentru că, într-un moment în care din tribune murmurele de nemulţumire se înteţeau, balonul trimis de Maxim, din lovitură liberă, a fost deviat în bară, iar Keşeru (21), pe fază, a marcat din 3 metri. Ploaia de goluri aşteptată de cei 15.000 de fani de la Ploieşti n-a existat. 

 „Tricolorii“ au avut posesia şi statistica şuturilor pe poartă, dar cea mai periculoasă fază din partea secundă a venit tot după o lovitură liberă a lui Maxim (64), după care Adi Popa nu l-a învins din 4 metri pe goalkeeper-ul feroez. Keşeru a nimerit apoi şi bara (78), Maxim a ratat o ocazie mare, pe final am tremurat, în prelungiri Pantilimon a scos o minge pe care scria 1-1, dar până la urmă am câştigat. 

O victorie mică, dar care ne ajută să rămânem lideri în grupă, dar Irlanda de Nord, 2-1 cu Finlanda, ne suflă în ceafă. 

Raţ, peste Boloni

Refăcut după nişte probleme la aductori, Răzvan Raţ a fost titularizat de Iordănescu în banda stângă a defensivei, în meciul cu Insulele Feroe, ocazie cu care a urcat pe poziţia a patra în topul celor mai selecţionaţi internaţionali români, cu 103 selecţii, peste Loţi Boloni (102). Actualul fundaş al lui PAOK, care a debutat la naţională în 2002, într-un amical cu Franţa (1-2 la Paris), e depăşit la numărul de selecţii doar pe Dorinel Munteanu (134), Gică Hagi (124) şi Gică Popescu (116).

Echipele de start: 

România: Pantilimon - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Sînmărtean - Popa, Rusescu, Maxim - Keşeru

Rezerve: Bălgrădean, Lung, Gardoş, Bumba, Fl. Andone, Cr. Manea, C. Moţi, D. Nistor, Prepeliţă, Sepsi, Tănase, Torje

Insulele Feroe: Nielsen - J. Davidsen, Nattestad, Gregersen, V. Davidsen - Faero - Holst, B. Olsen, Jacobsen, Vatnhamar - Edmundsson

Rezerve: Gestsson, T. Thomsen, Bartalstovu, Joensen, Justinussen, K. Olsen, A. Olsen, Sorensen 

România e liderul grupei, cu 13 puncte în 5 meciuri, urmată de Irlanda de Nord, cu 12 puncte şi Ungaria (8 puncte). Finlanda, 4 puncte, Insulele Feroe (3) şi Grecia ocupă ultimele poziţii în grupă.  

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite