Julio Grondona a murit. Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal avea 82 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julio Grondona a fost preşedintele AFA timp de 35 de ani. FOTO: AFP
Julio Grondona a fost preşedintele AFA timp de 35 de ani. FOTO: AFP

Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Julio Grondona, a murit miercuri, la vârsta de 82 ani, acesta fiind bolnav de mai mult timp, informează „Le Monde”.

Preşedinte al federaţiei de fotbal al ţării sud-americane încă din 1979,  Grondona a început să se simtă rău în cursul dimineţii de miercuri şi a fost transportat de urgenţă la spital. Argentinianul a fost internat din cauza unei insuficienţe cardiace.

Medicii de la Sanatorio Mitre din Buenos Aires l-au băgat imediat în operaţie, pentru a trata un anevrism aortic din cauza căruia Grondona se simţea rău În cele din urmă, aceştia nu i-au mai putut salva viaţa şi au anunţat la prânz decesul omului numit de cei din Argentina „Naşul”.

În timpul său, Argentina a câştigat Cupa Mondială din 1986, dar a jucat şi alte două finale în 1990 şi 2014 şi 3 finale olimpice.

Grondona a fost şi senior-vicepreşedinte în cadrul UEFA, post pe care l-ar fi ocupat până în 2015.  El declarase anul trecut că se va retrage în 2015 din toate posturile de conducere.

În 2010, Julio Grondona s-a certat cu Maradona, selecţioner care a fost demis după CM 2010, unde Argentina a fost eliminată în sferturi. Fotbalistul argentinian l-a numit atunci pe Grondona „piaza rea” a echipei naţionale şi a făcut un gest obscen la adresa preşedintelui, în timpul unei emisiuni televizate în direct.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite