Jocurile Paralimpice de iarnă, de la Soci, nu vor fi boicotate, în ciuda tenisiunilor din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda tensiunilor din regiunea ucraineană Crimeea, nu există niciun plan pentru boicotul Jocurilor Paralimpice de iarnă, care vor debuta vineri, 7 martie, la Soci.

Atleţii care urmează să participe la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Soci au anunţat că nu intenţionează să boicoteze comeptiţie, în ciuda tenisunilor din Peninsula Crimeea provocate de ocuparea trupelor ruseşti a acestei regiuni ucrainene. Astfel, atleţii din 45 de ţări vor sosi vineri la Soci pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice.

Potrivit BBC, majoritatea atleţilor britanici vor ajunge abia luni la Soci. "Toate ţările sunt fericite să fie aici. Ne aşteptăm să avem la Soci 575 de atleţi din 39 de ţări focusaţi pe startul competiţiilor", a spus purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Paralimpic, Craig Spence.

Dacă sportivii britanici vor fi la Soci, nu acelaşi lucru se va întâmpla cu Prince Edward, preşedintele Asociaţiei Britanice Paralimpice. "Vom monitoriza atent ce se va întâmpla acolo pentru că sunt informaţii globale, care ne interesează pe toţi. Totuşi, sportivii care participă la Jocurile Paralimpice sunt practic într-un balon. Atât noi, cât şi sportivii, ne dorim să avem cea mai bună evoluţie din toate timpurile la Jocurile Paralimpice", a comentat oficialul britanic, citat de BBC.

Soci este situat la aproximativ 300 de mile de Crimeea, pe coasta Mării Negre.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite