Suporteri ai echipei naţionale a României, reţinuţi, amendaţi şi interzişi pe stadion de către Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea meciului România - Grecia a avut loc o serie de abuzuri, îndreptate către suporterii echipei naţionale a „tricolorilor“.

Aproximativ 60 de persoane au fost reţinute şi legitimate de Jandarmerie, pentru constituirea de grup infracţional. Potrivit surselor „Adevărul“, printre suporteri se numără şi membri ai grupului „Honor et Patria“, care însoţeşte pretutindeni echipa naţională. Aceştia aveau afişat, în afara stadionului, banner-ul „FRF = Mafia“, care i-a determinat pe jandarmi să-i legitimeze şi să le interzică intrarea pe stadion. 

Sub motivaţia de „încercare de introducere a mesajelor interzise de organizator“, mai multe persoane au primit amenzi de câte 500 de lei şi interdicţie de a pătrunde timp de un an pe stadion. Cei în cauză au anunţat că vor contesta sancţiunile, întrucât se aflau în afara arenei şi, astfel, nu s-ar justifica decizia Jandarmeriei.

Episodul vine la scurt timp după problemele întâmpinate de românii care au făcut deplasarea în Grecia, pentru partida tur din meciul de baraj al României (3-1), când opt suporteri ai „tricolorilor“ au fost reţinuţi şi judecaţi în regim de urgenţă, primind câte cinci luni de închisoare cu suspendare. După nenumărate dificultăţi, la presiuni din ţara noastră, aceştia au fost eliberaţi de la poliţie şi transportaţi cu avionul înapoi, în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite