Irina Begu, eliminată în optimi la Roma. Halep şi Dulgheru vor juca vineri în sferturile de finală ale turneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu. FOTO Ovidiu Iordachi/Mediafax
Irina Begu. FOTO Ovidiu Iordachi/Mediafax

Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 31 WTA, a fost eliminată, joi, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, fiind învinsă de Victoria Azarenka (Belarus), locul 29 WTA, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-1.

Azarenka, fost lider mondial în 2012, a câştigat partida cu Begă după două ore şi 17 minute.Jucătoarea din Belarus a făcut break încă din primul game al partidei. Primul set a fost echilibrat, dar pe final Azarenka a forţat mai mult şi a trecut în avantaj la seturi. 

Al doilea set a fost unul al breakurilor. În primele trei gameuri au fost realizate trei breakuri, două de Azarenka şi unul de Begu. În game-ul al 10-lea din a al doilea set, Begu a reuşit un rebreak neaşteptat, românca relansând jocul. A câştigat următoarele gameuri şi a dus jocul în setul 3.

Ultimul act al jocului a fost dominat clar de Azarenka, jucătoarea din Belarus câştigându-l cu 6-1. 

Turneul de la Roma e dotat cu premii în valoare totală de 2.183.600 de dolari, . Pentru performanţa reuşită la acest turneu, românca va primi 105 puncte WTA şi un cec în valoare de 22.800 de euro. 

Două românce vor juca într-unul dintre meciurile din sferturile de finală de la Roma. Alexandra Dulgheru şi Simona Halep se vor întâlni, vineri, de la 13:00. 

Învingătoarea din meciul Simona Halep - Alexandra Dulgheru joacă în semifinale împotriva Petrei Kvitova sau a Carlei Suarez Navarro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite