Invincibilii Europei! În ce clasament e Steaua la egalitate cu FC Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii Stelei FOTO rpressport.ro
Jucătorii Stelei FOTO rpressport.ro

Steaua Bucureşti şi Olympiacos Pireu, campioanele României şi a Greciei, se regăsesc printre echipele europene care n-au pierdut în campionatul intern, alături de nume mari.

Opt echipe din Europa nu s-au lovit încă de eşec în campionatele lor. Un „monstru” de eficienţă e trupă italiană AS Roma, care are nouă victorii din tot atâtea meciuri şi a primit un singur gol. O urmează îndeaproape Barcelona, Steaua, Olympiacos Pireu şi Sparta Praga, echipe care au clacat pe jumătate într-un singur meci, izbutind doar o remiză.
Olympiacos Pireu şi Steaua, echipele care trimit cei mai mulţi jucători pentru naţionalele Greciei şi României, domină categoric competiţia autohtonă. Jucătorii alb-roşii au câştigat de 40 de ori campionatul intern şi o vor face din nou, de îndată ce se vor debarasa de PAOK Salonic, în vreme ce Steaua s-a desprins aproape iremediabil de urmăritoare.

Cum au jucat internaţionalii Stelei

În ultima etapă, Steaua a câştigat la Braşov cu 2-1cu o reuşită a unui grec, Kapetanos şi un gol controversat, marcat de Gardoş în urma unui fault în atac. Internaţionalii Stelei care au cele mai mari şanse de a fi titulari în meciul de baraj cu Grecia, adică Tătăruşanu, Bourceanu şi Tănase au evoluat tot meciul şi au făcut-o destul de bine. Pasibili de convocare ar mai fi Latovlevici, care n-a prins lotul Selei ca urmare a gafei din jocul cu Basel şi Gardoş, marcatorul golului victoriei cu o deviere norocoasă. Sărit din schemă de Piţurcă la ultimele meciuri, Adi Popa nu mai e o soluţie ca titular nici pentru Reghecampf.


Cum au jucat internaţionalii lui Oly

De partea cealaltă, Oly a spulberat ultima clasată, 5-1 cu Heraklion, cu patru dintre goluri marcate de internaţionali: Mitroglou (2), fundaşul stânga Holebas şi mijlocaşul Maniatis. De altfel, de speriat e forma extraordinară aratată de Konstantinos Mitroglou, atacantul echipei din Pireu şi a naţionalei Greciei. Vârful de 25 de ani a marcat de două ori în ultimul meci, a ratat şi o lovitură de pedeapsă, şi conduce în clasamentul golgeterilor din Grecia, cu 12 goluri în 9 meciuri!

Olympiacos, la alt nivel

Lăsând la o parte faptul că Steaua şi Olympiacos au numai victorii şi o remiză în acest campionat, elenii sunt de o echipă de un alt calibru, cu mulţi jucători străini şi cu şanse reale de a trece de grupele Ligii Campionilor, spre deosebire de bucureşteni. La fel ca în România, campionatul grec nu e unul extraordinar. Profitând de probleme financiare ale rivalilor tradiţionali, Panathinaikos şi AEK Atena, echipei lui Michel i-a rămas să se lupte cu un singur adversar, trupa lui Lazăr, PAOK Salonic, aflată acum la trei puncte de Oly.

Cele mai eficiente echipe din Europa în campionatele lor 

AS Roma         9   meciuri 9 victorii   0 egaluri   0 eşecuri   23-1 golaveraj   100% procentaj de succes

Sparta Praga    11 10   1   0   30-6   93%
Barcelona         10   9   1   0   30-3  93%
Steaua              10   9   1   0   26-6  93%
Olympiacos        9    8   1   0   29-3 92%
Bayern              10   8   2   0   22-6 82%
PSG                   11  7   4   0  20-7 75%
AS Monaco        11  7   4   0  20-8  75%

Pintilii ratează „dubla” cu Grecia

Accidentarea lui Mihai Pintilii, o întindere care a recidivat, îl va ţine pe mijlocaşul Stelei departe de gazon pentru următoarele trei săptămâni. Fotbalistul va rata meciul Stelei cu Basel din Liga Campionilor, dar şi „dubla” România – Grecia. În aceste condiţii, Piţurcă va apela la perechea de „închizători” Bourceanu – Costin Lazăr.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite