Halep, „blestemată“ la Stuttgart: A pierdut a 3-a semifinală, după un meci dezolant cu Sabalenka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (3 WTA) n-a fost deloc în apele ei, în duelul cu Aryna Sabalenka (7 WTA). A început prost partida şi a încheiat-o la fel, pierzând în faţa sportivei din Belarus.

Pe cât de bine a început Halep meciul din sferturi, cu Ekaterina Alexandrova (34 WTA), când i-a cedat doar şase puncte adversarei, în primele cinci game-uri, pe atât de slab a pornit românca, în duelul cu Aryna Sabalenka (7 WTA).

După două game-uri pe serviciu, „filmul“ s-a rupt pentru Halep. Care a cedat trei game-uri la rând. Iar în al cincilea, cel în care Sabalenka s-a distanţat la 4-1, „Simo“ a irosit trei mingi de break! S-a dovedit a fi momentul decisiv al primului set, fiindcă deşi a mai luat două game-uri, dintre care unul contraserviciu, Halep a cedat, până la urmă, cu 3-6, în 30 de minute.

Din păcate, actul secund a început la fel de prost pentru Halep. Care şi-a pierdut serviciul din start (0-1), iar Sabalenka a profitat, distaţându-se apoi la 3-1. La acest scor, a ieşit un al patrulea game sufocant, în care sportiva din Belarus a irosit trei mingi de break, după care Simona şi-a făcut, în sfârşit, serviciul şi s-a apropiat la 3-2. Din păcate, Sabalenka a continuat să joace într-un ritm excelent, fără a-şi pierde busola, dovadă că a şi luat următoarele două game-uri pentru a ajunge la 5-2. Aryna şi-a tranşat apoi calificarea în finală, obţinând a doua victorie în cinci partide cu Halep: 6-3, 6-2. Meciul a durat 68 de minute.

În ultimul act, duminică, Sabalenka o va înfrunta Ashleigh Barty (1 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep, presiunea creşte: Ce urmează pentru Simona, după eliminarea de la Stuttgart

Sabalenka, încântată după a doua victorie din carieră cu Halep: Cum şi-a explicat prestaţia stelară

Sorana, rezultat superb: Cîrstea e în finala de la Istanbul şi urcă spectaculos în ierarhia WTA

Tecău, magistral la Barcelona: Horia e în a doua finală din 2021 cu noul său partener

32.400 de euro va primi Simona Halep pentru atingerea semifinalelor la Stuttgart.  

2021 Porsche Tennis Grand Prix, semifinale

*Barty (1 WTA) - Svitolina (5 WTA)

4-6, 7-6, 6-2

*Halep (2 WTA) - Sabalenka (7 WTA)

3-6, 2-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite