Gigi Becali a vrut să-l umilească şi pe Rădoi: "Dacă-i răspundeam la telefon, eram şi acum antrenor la Steaua"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi şi Gigi Becali
Mirel Rădoi şi Gigi Becali

Gigi Becali se răţoia la jucători în vestiar şi îl suna pe Rădoi pentru a-i transmite indicaţii. Rădoi susţine că nu a vrut să stea drepţi în faţa comenzilor primite de la naşul său.

Mirel Rădoi a avut luni seara, la DolceSport, prima apariţie televizată după ce a plecat de la Steaua.  Fostul antrenor al Stelei a vorbit despre implicarea patronului la echipă.
Mirel Rădoi e ultimul antrenor care a avut de-a face cu modul de lucru al lui Gigi Becali, ceea ce s-ar traduce prin intervenţii peste capul tehnicianului, telefoane permanente şi dojeni la adresa jucătorilor de faţă cu toată lumea.
Rădoi susţine că nu a vrut să stea drepţi în faţa comenzilor primite de la naşul său:  “Dacă eşti patron şi eu sunt antrenor, trebuie să răspund la telefon? Dacă răspundeam, eram şi acum antrenor la Steaua" , a afirmat Mirel.
Pe de altă parte, tehnicianul nu s-a putut opune în momentul în care patronul a dat năvala în vestiar şi a început să arunce cu ocări: “A existat o întâlnire între Gigi Becali şi echipă în care Guilherme a fost scos în mijloc şi arătat cu degetul. Sunt mai multe astfel de cazuri, dar nu sunt genul care să dezvălui discuţiile private". La o altă televiziune, câteva ore mai târziu, Becali s-a autodenunţat: “Există vreo lege care să mă condamne că vorbesc cu jucătorii în cantonament? Dacă nu există, atunci poate să facă fiecare ce vrea în casa lui. Să vă spun cum s-a întâmplat atunci. Eu m-am dus atunci şi am luat toată echipa la rând, nu doar pe Guilherme. L-am luat pe Guilherme şi i-am spus că nu mai are valoarea de la Petrolul, i-am transmis că dacă joacă aşa nu mai stă mult la Steaua. L-am luat apoi pe Tade şi i-am spus că nu-i normal să se lovească mingea aşa de el. L-am luat pe Breeveld şi i-am transmis că o să plece liber. I-am zis că o să mă roage să rămână la Steaua. E adevărat că mai mult m-am luat de Guilherme”.
Becali avea şi pretenţii de antrenor, cum afirmă Rădoi: “Relaţia mea cu Gigi Becali nu mai există din punct de vedere fotbalistic, pentru că nu avem aceleasi idei. El spunea că la 0-0 să pasăm cu Niţă, Varela si Toşca, eu prefer să fac 1-1 decât 0-0. Eu am fost fundaş, dar îmi place fotbalul ofensiv. Prefer cu goluri marcate, primite, decât să termin 0-0”.

29 de meciuri a antrenat Rădoi la Steaua. A câştigat 12 partide, a făcut 8 egaluri şi a pierdut 9 meciuri


Pe Stoichiţă îl suna în timpul meciurilor
Gigi Becali a vrut tot timpul să aibă un cuvânt de spus în alcătuirea echipei sau la modificările de făcut pe parcursul jocului şi toţi antrenorii au avut de-a face obsesiile unui patron care chiar se consideră un atotcunoscător. Pe vremea când antrena Steaua, Gică Hagi a fost înştiinţat de Adi Ilie, pe vremea aceea manager, că Gigi Becali vrea să folosească un anumit unsprezece: “Atunci chiar m-am enervat! I-am spus lui Adi, nu se poate aşa, el să stea la restaurant şi să dicteze echipa”, a reacţionat Hagi. Mult mai docil s-a dovedit a fi Mihai Stoichiţă. Cel poreclit Lippi era sunat direct pe banca tehnică de Gigi Becali, care-i transmitea ce schimbări să facă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite