FRF a obţinut certificatul ISO 9001 pentru managementul calităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu a primit certificatul ISo 9001
Răzvan Burleanu a primit certificatul ISo 9001

Federaţia Română de Fotbal a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii în urma unui proiect de dezvoltare organizaţională.

Acesta s-a bazat pe reevaluarea a propriei activităţi, pe aplicarea unor proceduri şi metode noi de lucru, pe o mai bună structurare a activităţilor şi pe aprofundarea colaborării între departamente.

Proiectul s-a desfăşurat în mai multe etape: implementarea măsurilor interne de reformă rezultate din evaluarea propriei activităţi, angajarea unui cosultant independent şi însuşirea recomandărilor acestuia, auditul de certificare şi obţinerea atestatului. Procesul va continua prin evaluări la 11 şi la 22 de luni de la certificare, iar misiunea conducerii FRF este de a continua procesul de dezvoltare organizaţională, bazate pe conceptul de bună guvernanţă.

„Prin obţinerea certificatului ISO 9001, Federaţia Română de Fotbal demonstrează că managementul proceselor şi proiectelor derulate de organizaţie are loc structurat şi prin acordarea unei atenţii deosebite satisfacerii nevoilor membrilor afiliaţi, spectatorilor jocului de fotbal şi ale sponsorilor şi partenerilor comerciali. Totodată, FRF demonstrează că se preocupă constant de îmbunătăţirea continuă a propriei activităţi şi de evaluarea gradului de satisfacţie a tuturor celor cu care interacţionează”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

„Obţinerea certificatului ISO 9001 pentru management de calitate vine ca o confirmare a rezultatelor foarte bune obţinute pe plan intern, în procesul de reformă instituţională, dar este însoţit de responsabilitatea noastră pentru continuarea parcursului validat prin obţinerea certificatului. Iar acesta nu se încheie aici. Suntem o organizaţie modernă, a cărei preocupare continuă este inovarea, îmbunătăţirea, dezvoltarea. Planurile noastre viitoare, pe palierul bunei guvernanţe, prevăd introducerea unor măsuri specifice şi obţinerea unor certificări în domenii precum calitatea organizării evenimentelor, dar şi integritatea şi antifrauda, iar în perspectivă certificări privind responsabilitatea socială şi protecţia mediului”, a mai spus Răzvan Burleanu.

„Federaţia Română de Fotbal mulţumeşte organismului de certificare şi echipei SRAC CERT pentru procesul de evaluare a modului în care toate activităţile sunt aliniate standardului ISO 9001:2015”, a punctat Florin Şari, manager responsabilitate socială şi bună guvernanţă. SRAC CERT este un organism de certificare cu un portofoliu prestigios de firme şi autorităţi publice auditate şi certificate şi este parte a reţelei IQNET, cea mai mare structură asociativă de profil din Europa. Federaţia Română de Fotbal este prima federaţie sportivă din România care obţine certificatul ISO 9001 şi una din primele din Europa care au parcurs cu succes acest proces.

Din partea FRF, în echipa de proiect au fost implicaţi Florin Şari şi Alina Roşca-Filip, responsabil resurse umane în cadrul FRF.Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite