FOTO Săptămâna Europeană a Fotbalului SPECIAL OLYMPICS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna Europeană a Fotbalului SPECIAL OlYMPICS
Săptămâna Europeană a Fotbalului SPECIAL OlYMPICS

Astăzi, în cadrul unui eveniment special dedicat celebrării UEFA Grassroots Day, 8 echipe formate din elevi de la Şcolile Speciale 2, 3, 6, 10, SAM 2  şi  SAM 3 din Bucureşti şi de la Şcoala Specială Filipeşti de Târg/Prahova  şi CSEI Nr. 1 Buzău au participat la un turneu organizat în parteneriat  de Fundaţia Special Olympics România şi FRF la Centrul de pregătire de la Buftea.

Astfel sportivii Special Olympics au fost inclusi in familia mare a practicantilor de fotbal din pasiune.Federatia a premiat cu generozitate TOTI sportivii cu dizabilitati participant la turneu.  
Săptămâna Europeană a Fotbalului SPECIAL OLYMPICS este un eveniment de promovare a practicării fotbalului decătre sportivi cu dizabilităţi intelectuale (IQ<70) organizat în parteneriat cu Specilal Olympics Europa/Eurasia şi UEFA care anul acesta a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.  

Utilizând limbajul universal al sportului şi valenţele fotbalului de vehicul al integrării sociale prin sport, între 16 şi 23 mai, peste 50.000 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale vor participa la turnee organizate în 50 de ţări din Europa şi fostele republici sovietice.

Turneul este şi o bună ocazie de verificare a potenţialului sportivilor ce vor reprezenta România la Special Olympics European Unified Football Tournament –competiţie ce se va desfăşura în Polonia în perioada 5-9 iunie 2013, şi la care vor participa echipe UNIFICATE (echipe integrate formate din sportivi cu şi  fără dizabilităţi)  din: Austria, Franţa, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România, Russia, Serbia, Slovacia, Turcia şi Ungaria. Echipa selecţionată şi pregătită de Special Olympics România

îşi va juca la acest turneu şansa de calificare la prima ediţie a unei Competiţii Mondiale Special Olympics la Fotbal ce va avea  loc în 2014 în Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite