Fostele glorii reaprind Steaua istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anton Doboş
Anton Doboş

Daţi afară de către Becali în urmă cu câţiva ani, Adrian Bumbescu, Radu Troi şi Vasile Aelenei vor pregăti, împreună cu Anton Doboş, juniorii de la secţia de fotbal a CSA Steaua.

Armata i-a mai dat încă o palmă lui Gigi Becali. După ce l-au lăsat fără siglă şi l-au obligat să schimbe denumirea echipei sale în FCSB, generalii din MApN au hotărât să reînfiinţeze oficial secţia de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei. Patru foste mari glorii ale Stelei se vor ocupa de primele selecţii: Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei şi Anton Doboş.

Primii trei au activat multă vreme în cadrul sectorului juvenil al Stelei, fiind îndepărtaţi la începutul anului 2011, când Gigi Becali s-a hotărât să desfiinţeze Academia de Fotbal pe care o inaugurase cu surle şi trâmbiţe cu trei ani mai devreme. Ultimul antrenor principal al roş-albaştrilor care a ţinut morţiş să reformeze din temelii centrul de copii şi juniori a fost Victor Piţurcă, în scurtul mandat pe care l-a bifat în vara anului 2010. Piţi a readus fostele glorii în club şi a reînfiinţat grupe care fuseseră desfiinţate anterior, însă din momentul plecării sale şi până astăzi Becali n-a mai pus deloc preţ pe sectorul juvenil al clubului, totul culminând cu decizia luată în această vară, când Steaua a decis să nu-şi înscrie echipele în campionatul de elită cu două serii, pentru juniorii A şi B. În schimb, Clubul Sportiv al Armatei va înscrie şase grupe de vârstă în Campionatul Municipiului Bucureşti, la selecţiile care încep de luni fiind aşteptaţi copii născuţi între 2001 şi 2006.

CSA Steaua se ceartă cu Becali din 2011

Înfiinţată la 7 iunie 1947, secţia de fotbal s-a desprins de clubul-mamă la 9 aprilie 1998, când gruparea a fost preluată de Viorel Păunescu. Ulterior, la 23 ianuarie 2003, clubul de fotbal a încăput pe mâna lui Gigi Becali. Latifundiarul se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua, după ce gruparea Armatei a cerut în instanţă, în 2011, anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate clubului sportiv, la 3 decembrie 2014. Din acel moment, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret. Conducerea MApN a solicitat grupării FCSB 10% din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii echipei patronate de Gigi Becali au refuzat.

8 ani a evoluat Adrian Bumbescu la Steaua, între 1984 şi 1992, răstimp în care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeni
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite