Florin Mergea s-a accidentat şi ratează turneele din Asia. El speră să revină la Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul masculin de dublu de la Beijing ar fi trebuit să aibă la start doi români. Numai că doar Horia Tecău este pe tablou, Florin Mergea absentând din cauza unei accidentări.

Jucătorul nostru suferă de tendinită la cotul drept, o ”boală profesională”, dacă îi putem spune aşa. Durerile – căci e vorba de dureri la anumite mişcări, în special la serviciu şi lovitura de dreapta – au apărut în timpul turneului de la Washington şi nu l-au mai lăsat până acum câteva zile. Adică tot circuitul american a jucat chinuindu-se. Din fericire, ecografia făcută în SUA nu a arătat nici o leziune, numai că durerile erau o constantă, lucru firesc la o tendinită. Cum această problemă se rezolvă prin repaus şi apoi prin efectuarea de exerciţii pentru mână, combinate cu fizioterapie, pauza de după US Open a venit ”ca o mănuşă”.

Numai că pentru recuperarea completă şi pentru a nu pune în pericol finalul sezonului, Florin mai avea nevoie de o perioadă de repaus şi, pentru prima dată în carieră, a trebuit să se retragă pe motive medicale de la un turneu. Aşa că a decis, de comun acord cu Bopanna – pentru că într-o echipă e foarte importantă comunicarea şi înţelegerea celor doi parteneri – să sară peste cele două turnee din Asia, Beijing şi Shanghai. Bopanna se află însă în Asia, acolo unde joacă împreună cu americanul John Isner.

Calculele sunt foarte simple şi bine făcute: până la Turneul Campionilor, acolo unde perechea Mergea/ Bopanna are şanse mari de calificare, mai urmează trei turnee foarte importante în Europa: Viena (19-25 octombrie), Basel ( 26 octombrie – 1 noiembrie) şi Paris (2-8 noiembrie), acolo unde se va da de fapt lupta pentru obţinerea unui bilet pentru Londra. Iar acolo trebuie să fie în plenitudinea forţelor Florin, mai ales că sunt trei turnee preferate, disputându-se pe suprafaţa care îi convine cel mai mult actualului număr 13 mondial: hard indoor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite