Florin Marin, reîncărcat a 25-a oară. "Flocea" a semnat cu ACS Poli Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marin
Florin Marin

Florin Marin este noul antrenor al celor de la ACS Poli Timişoara, după ce Dan Alexa şi-a dat demisia, din cauza rezultatelor slabe  din acest început de sezon.

Cel poreclit „Flocea”, încă de pe vremea în care juca la Steaua, este acum cel mai bătrân antrenor din Liga I, având 62 de ani împliniţi. Florin Marin se poate lăuda şi cu un număr record de angajamente semnate, el fiind la al 25-lea contract, în 23 de ani de când antrenează. Din păcate pentru el, numărul mare de contracte avute e invers proporţional cu performanţele, pentru că „Flocea” n-a câştigat niciun trofeu în viaţa lui.
Ba mai mult, acum 10-15 ani era socotit membru de bază al „Cooperativei”, în virtutea relaţiilor bune pe care le avea cu Gheorghe Ştefan, de la Ceahlăul, echipă pe care a antrenat-o de cinci ori. Şi pentru tabloul activităţii lui să fie complet, mai trebuie precizat că Florin Marin a stat o singură dată mai mult de un an la o echipă, din 1992 în 1994, când a antrenat Farul.  Instabilitatea lui e cu atât mai mare cu cât şi la Timişoara a sosit de pe banca Rapidului, echipă pe care a părăsit-o cu o săptămână înaintea începerii turului Ligii  a II-a.
Nu se ştie exact ce l-a recomandat pe Florin Marin la ACS PoliTimişoara, echipă care intră în palmaresul său după altele precum Rocar, Jiul, Progresul, U Craiova, Dinamo, Astra, Petrolul şi lista poate continua, dar se ştie că el a fost a doua opţiune, bănăţenii încercând să-l aducă din China pe Cosmin Contra. „Guriţă” a fost dat afară de Guanghzhou RF însă nu vrea să plece de acolo până nu-şi primeşte toţi banii, aşa că a declinat oferta lui ACS. Singura veste bună din contextul numirii lui Florin Marin este că în stafful său a fost adus şi Iosif Rotariu, fostul mare internaţional, un simbol al Timişoarei, fiind mult prea des exclus din fotbal de patroni fără scrupule.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite